Sušené paradajky v oleji s talianskymi bylinkami na zimu

Tento recept na zber paradajok na zimu nie je úplne normálny, pretože máme viac bežne nakladaných alebo nakladaných paradajok, vyrábame paradajky, omáčky, ale nevysušujeme ich ani ich nesušte. Ale tí, ktorí vyskúšali sušené paradajky aspoň raz musia každý rok zberať aspoň pár pohárov na zimu.

Zloženie: paradajky, provensálske byliny, rastlinný olej, soľ Čas na začiatok:] Leto, jeseň

O tom, ako variť chutné paradajky sušené na slnku v oleji s talianskymi bylinkami na zimu, poviem v mojom recepte s fotografiami krok za krokom.

Pre obrobok budeme potrebovať:

  • paradajky;
  • rastlinný alebo olivový olej;
  • soľ;
  • Talianske byliny.

Ako vyrobiť sušené paradajky v oleji na zimu

\ t

Na začiatok potrebujeme pripraviť najdôležitejšiu zložku - paradajky. Neberte príliš veľké paradajky, tým menšie budú musieť rezať. V zásade, pre tento recept zapadajú všetky odrody paradajok, hlavná vec, že ​​oni boli ako mäsité, ako je to možné.

Paradajky treba umyť, vyrezať všetky pokazené miesta, stonky a nakrájať na malé plátky.

Nerežte príliš malé, pretože naše sušené paradajky sú príliš suché. Ale ak to rozrezáte veľmi veľké, výrazne to zvýši čas vytvrdnutia.

Všetky naše plátky by mali byť rovnomerne rozložené v jednej vrstve na plech alebo drôtený stojan. Na vrch posypte soľou.

Teraz dajte paradajky do rúrypri nízkej teplote.

Prečo hovorím slabý? Pretože pece sú rôzne. V mojej, slabá teplota je 140 stupňov. V mnohých elektrikách, môžete dať aspoň 50. V priemere by mala byť teplota niekde medzi 90-100 stupňov. Budúce sušené paradajky vložíme do rúry asi 5 hodín. Všetko bude opäť závisieť od vašej rúry.

Uistite sa, že sa pravidelne pozeráte na paradajky. Takže si nenechajte ujsť správny okamih a nechajte pary z rúry. Paradajky by nemali byť príliš suché. Nepreháňajte ich. V dôsledku sušenia by sa mali vypnúť ako na fotografii.

Akonáhle sú naše sušené paradajky pripravené, môžete ich okamžite položiť do nádoby. Použite čistú nádobu a veko. Nalejte polievkovú lyžicu oleja na dno nádoby a nalejte nejaké talianske byliny, pevne dajte vrstvu paradajok.

Na vrchole opäť olej a talianske byliny a opäť tesné paradajky. Takže vyplňte, kým sa nevyplní celá banka.

Teraz zatvorte plechovku čistým vekom a chladite ju na chladnom mieste.

Akonáhle sa sušené paradajky v oleji s talianskymi bylinkami ochladia, môžu sa odstrániť v chladničke.

Rajčiaky zozbierané týmto spôsobom sa môžu jesť v mnohých ohľadoch, ale najchutnejšie, pre mňa, sú na sendviče alebo na pizze.