Sušené ostružiny - recept na prípravu na zimu doma, najviac zachovanie zloženia a prospešné vlastnosti dráč.

V sušenom dráči sa všetka užitočnosť bobúľ maximálne zachováva. Možno sa opýtať: „Čo je to používanie dráčov?“ Zrelé, voňavé, kyslé bobule majú nielen korenistú chuť, ale sú tiež veľmi bohaté na rôzne vitamíny. Plody sú bohaté na vitamín C, ktorý posilní vašu imunitu v zime.

Zloženie: čučoriedky, cukor

Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť na zimu jahody, chcem hovoriť o sušení - sušenie bobúľ.

Pre naše domáce dráč je potrebné:

- dráčovité plody - 1 kg.

- cukor - 500 g. (delené dvoma).

Sirup na báze 1 kg. hmotnosť:

- Voda - 350 gr.

- Cukor - 400 g.

Ako sušiť bobule dráč.

Vyberieme zrelé, suché a čisté ovocie (bez zvyškov stopiek a sepál).

Každý presunutý dráč berry musí byť prepichnutý ihlou.

Takto pripravené ovocie by sa malo naplniť polovicou granulovaného cukru predpísaného predpisu (250 g) a nechať stáť 18 hodín pri teplote najmenej 20 ° C.

Extrahovaná šťava sa musí vypustiť (aby sa vôbec nevylial, ale aby sa premiestnila do inej nádoby), znovu sa naleje bobule so zvyšným cukrom a opakuje sa stánok.

Šťava z bobúľ sa opäť vypustí. Obidve časti výslednej šťavy môžu byť varené a konzervované oddelene, alebo môžu byť konzervované zmiešaním slivky, jablka alebo hrušky so sladšou šťavou.

Po naliatí šťavy sa zvyšná hmota bobúľ naleje do varucukrový sirup a trvajú 6 minút pri 80 ° C.

Potom by mala byť hmota ochladená a sirup by mal byť oddelený od plodov pomocou sita. Kandizované ovocie sa rozprestrie na plech a suší sa v peci pri teplote 80 ° C počas dvadsiatich minút.

Dali sme trochu vysušené sušené bobule na sito a zakryli vrch s gázou, dali ich vyschnúť priamo na slnku ďalších 3-5 hodín.

Suché sušené bobule dobre skladované v sklenených nádobách na skladovanie.

Pomocou takého jednoduchého receptu na výrobu dráča na zimu sa získané sušené ovocie môže konzumovať jednoducho ako užitočná pochúťka a pri varení želé si môžete pridať kyslý aromatický kompot alebo dokonca pridať pilaf alebo mäso.