Sušené marhule doma - ako variť na zimu.

Odporúčame sa snažiť variť marhule sušené doma. Napriek tomu, že všetci sme dokonale oboznámení so sušenými marhuľami, sušenými marhuľami alebo kaisou, ale ak máte veľa marhúľ, potom by ste mali tráviť čas a schovávať ich na zimu. Ich chuť bude bohatšia a vitamíny sa skladujú viackrát viac! Aj keď varenie doma, samozrejme, proces nie je tak jednoduché. Ale ako sa hovorí, hra stojí za sviečku!

Zloženie: marhule, cukor

Ako variť - recept.

Na prípravu sušených marhúľ berieme zrelé plody, umyjeme ich a necháme ich trochu vyschnúť.

Ďalej z nich odstránime kosti a už sme pripravení na spracovanie ovocia, zaspávame rovnomerne cukrom. Na 1 kg marhule vziať 350 gramov cukru.

Ponechávame ich v tejto forme počas 25-30 hodín pri teplote 22 ° C.

Počas tejto doby budú mať marhule čas na vypustenie šťavy. Potom ho môžete uchovať a môžete len piť.

Samotné plody sa naplnia horúcim sirupom s teplotou približne 85 ° C a nechajú sa 7 minút zakryté vekom. Na sirup: marhule na 1 kg berieme 300 g cukru a 350 g vody.

Potom položíme marhule na plech a dusíme v rúre na pol hodiny pri teplote 80 ° C a potom ešte ďalších 35 minút dvakrát pri teplotách 65-70 ° C a 45-50 ° C.

Ďalej sa sušené marhule ochladia. Výsledný sirup sa musí znova vypustiť (na to môžete použiť sito) a dať marhule na tácku alebo plech na pečenie vo formemreža do šťavy. Zakryte tenkou handričkou a položte na teplé miesto, aby sa vysušila. V ideálnom prípade by teplota mala byť okolo 30 ° C. Môžete sušiť na slnku - v horúcom počasí, v rúre alebo v elektrickej sušičke. V poslednej, to bude trvať 6-7 hodín zaschnúť.

Zostáva zbierať marhule a zabaliť ich do papierových vriec alebo krabíc. Takže vo vetranej a suchej miestnosti by mali byť ponechané po dobu až jedného týždňa. A len teraz, zvážte, že vaše chutné a zdravé sušené marhule sú pripravené. Môžu byť uskladnené na zimu aj v obaloch, dokonca aj v bankách.