Sušené maliny, ako schnúť a ako skladovať sušené maliny.

Sušené maliny nie sú veľmi obľúbeným spôsobom zberu malín na zimu.Osobne si myslím, že je to veľmi nezaslúžené a dôvodom je to, že okrem relatívne veľkého času potrebného na sušenie bobúľ.

Zloženie: maliny Čas na záložku: Leto

A v skutočnostiSušené maliny sú najlepšou voľbou pre zber lesných plodov na zimu, čo umožňuje optimálne zachovať blahodarné vlastnosti a životnú energiu malín.V tomto návode poviem

Ako správne sušiť maliny doma

Najprv je potrebné starostlivo triediť maliny, odstrániť všetky prebytočné odpadky a nechať ošúpané ovocie.Malinové bobule sa neumývajú.rozptýlené na pergamenový papier na paletách alebo listoch a suché pri teplote 70 ° C v špeciálnych sušičkách alebo v sušiarni.Je lepšie, aby sa na slnku nesušili maliny.bobule strácajú svoj vzhľad a kvalitu.

Foto.Čerstvé maliny a sušené maliny

V sušičke sušené sušené trvá približne 12 hodín.Miešanie je povolené najviac 2 krát.Musíte veľmi starostlivo premiešať, pretože bobule sú jemné a krehké.

Obrázok - Sušené maliny

Sušené maliny skladujte v lepenkových alebo drevených škatuliach /krabiciach, opatrne ich prikryte papierom.Môžete tiež ušetriť maliny v sklenených nádobách.Sušené maliny sa lepšie skladujú v malých nádobách av malých množstvách.