Sušené kdoule - sušenie doma

Kdoule má kyslú, sladkokyslú chuť, ale samotné mäso je také tvrdé, že sa prakticky nikdy nepoužíva čerstvé. Hoci kdoule bez akýchkoľvek problémov je možné skladovať až 5 mesiacov, je lepšie ho okamžite liečiť a použiť na zabránenie hnilobám a zbaviť sa možných škodcov, ktorí sa usadili v ovocí.

Zloženie: kdoule Čas do záložky: Jeseň

Obsah

  • 1Sušené kdoule v sušiarni
  • 2Sušené kdoule v elektrickej sušičke

Sušené kdoule v sušiarni

Zrelé plody kdoule by sa mali ošúpať, odstrániť a narezať na plátky, ako sú jablká, hrušky a iné podobné plody.

Plátky môžete okamžite usporiadať na plech a poslať ich na sušenie v rúre, ale potom bude sušenie veľmi tvrdé a následne sušené kdoule pôjdu len na kompótoch, želé alebo ako prísada do mäsových jedál.

V rúre sa kdoule sušia pri teplote +90 ° C počas 6 hodín, pričom dvere sú pootvorené.

Kdoule sušené v elektrickej sušičke

Je veľmi jednoduché pripraviť sušené ovocie z kdoule vhodného na potraviny. Pripravte sirup na báze 1 kg olúpaného ovocia:

  • 1 pohár vody; 2 poháre cukru; 0,5 tsp kyseliny citrónovej.

Sirup varíme, dáme do neho pripravené kúsky kdoule a varíme 5 minút. Potom vypnite plyn a nechajte ho úplne vychladnúť.

Vypúšťací sirup, mierne suchýplátky, a šíriť kdoule na podnose elektrických sušičiek. Doba schnutia závisí od veľkosti kusov kdoule a od toho, koľko chcete získať suché kúsky.

Sušenie trvá v priemere približne 6 hodín pri teplote +50 stupňov.

A ako si vyrobiť domácu marmeládu, pozri video: