Sušené kandizované marhule - jednoduchý recept na výrobu kandizovaného ovocia doma.

Takáto pochúťka, alebo skôr sladkosť, ako kandizované marhule, sa ľahko pripravuje doma. Ponúkame Vám vyskúšať jednoduchý recept a zvládnuť prípravu kandizovaného ovocia doma.

Zloženie: marhule, kyselina citrónová, cukor.

Ako urobiť kandizované ovocie doma.

Na varenie je potrebné variť sirup rozpustením 1 alebo 1,2 šálky cukru v 2 šáloch vody.

Potom pripravte 1 kg marhule odstránením semien z ovocia.

Po varení sirupu do neho nalejeme kamenné marhule, necháme variť a vyberieme z tepla.

Nechajte marhule, aby sa namočili v sirupe asi 10 až 12 hodín, potom sa hmota opäť varí asi 7 minút.

Potom sa marhule v sirupe opäť nechajú vsakovať 10 až 12 hodín.

Konaj najmenej 3 - 4 krát.

Posledné varenie marhúľ v sirupe, pridanie 3 g kyseliny citrónovej.

Potom vypustite sirup cez cedník a zvyšné prevarené ovocie rozprestrite na plech alebo tanier na sušenie.

Uložte sušené kandizované ovocie do suchej nádoby. Môžete ich naliať cukrom. Ak chcete udržať kandizované ovocie dosť dlho, sú ponechané v sirupe a valcované do pohárov.

Sušené ovocie marhule sa zvyčajne používa ako samostatná pochúťka, ale môže sa použiť aj na zdobenie cukroviniek.