Sušené jablká - recept na zber a varenie jabĺk na zimu doma.

Jablká sušené na slnku sa pripravujú pomerne ľahko.Zároveň úsilie vynaložené na ich prípravu nie je úmerné cene v obchode za rovnaké sušené ovocie.Jedným slovom, takéto prípravky z jabĺk by mali byť vyrobené na zimu nezávisle.

Zloženie: cukor, jablká

No, teraz je receptom, ako cítiť doma.

Sušené jablká sa vyrábajú zo zrelých, neporušených plodov.Podmienka integrity musí byť rešpektovaná tak, aby boli plátky krásne.

Vezmite ovocie a odstráňte stred so semenami z nich špeciálnym zariadením a potom nakrájajte plody na kruhy.

Zložte laloky do širokej misy alebo panvice a snažte sa ich položiť.

Každá vrstva jabĺk sa naleje cukrom - vezmite 100 g na 1 kg pripravenej suroviny.

Jablká by sa mali prikryť čistou plátnovou tkaninou, na ňu by sa mala položiť plochá platňa a na vrch by sa mal umiestniť malý jarmo.

Po niekoľkých hodinách, keď jablká vyprázdnia šťavu, vypustite ju (neskôr použite šťavu na výrobu duseného ovocia alebo želé).

Plátky jabĺk rozložené v jednej vrstve na hárku na pečenie koláčov a vloženie do rúry.Mala by byť zahrievaná na teplotu 65 ° C.Na tieto účely môžete použiť elektrickú sušičku.

Keď sú jablká dobre vysušené, ale stále elastické, vložte ich do pohárov s trecím viečkom.

Takéto lahodné sušené jablká v zime sa môžu podávať namiesto čaju s čajom.Ak bol plodný rok a pripravili ste veľa z nich,môžete dokonca robiť plnku pre sladké domáce koláče.Taký vynikajúci domáci recept na jablká.