Sušené hloh - recept na sušenie správne tak, že ovocie si zachováva svoje prospešné vlastnosti.

Sušené hlohové plody sú veľmi užitočným produktom. Plody obsahujú vitamíny skupiny B, ako aj vitamín A, C, E, K, rôzne minerály a organické kyseliny. Ide najmä o kyselinu ursolovú, ktorá je nevyhnutná pre ľudské telo. Sušené hloh možno pridať do čajov - to posilní ich už tonizujúci účinok. Infúzie na hlohu znižujú krvný tlak, pomáhajú pri ateroskleróze, nespavosti, únave. A to nie je všetko prospešné vlastnosti tohto nádherného ovocia.

Zložky: ,

Na prípravu sušených hloh, je potrebné vziať nezrelé bobule. Sú zbavené semien a veľkoryso naliaty cukrom, ponechané na jeden deň v chladnej miestnosti (nie viac ako 20 stupňov).

Bobule dávajú šťavu - musia sa vypustiť a konzervovať buď samostatne, alebo v zmesi šťavy s kyslými jablkami, brusnicami alebo rakytníkom.

Zvyšné plody by sa mali zmiešať s horúcim sirupom, variť asi 7 minút bez varu.

Potom sa všetko ochladí, sirup sa vypustí a bobule sa musia položiť na plech na pečenie a sušia sa v peci pri teplote 80 stupňov maximálne pol hodiny, potom sa teplota zníži na 65-70 stupňov a suší sa na ďalšie dve fázy. pol hodiny

Keď hloh vychladne - jemne ho položte na sito, prikryte gázou alebo látkou, položte na slnku alebo vysušte v niekoľkých stupňoch v rúre pri 30 ° C počas ďalších 4-6 hodín. Monitorujte vlhkosť po dobu 3-5 dní. keďhloh bude suchý - vložte ho do sklenenej nádoby.

Na nalievanie bobúľ sa používa 400 g cukru na 1 kg hlohu a na sirup - na každý kg sa použije 300 ml vody a 300 g cukru.

Takáto je najjednoduchšia metóda sušenia bobúľ hlohu doma. V zime, okrem varenia čajov a výroby tinktúr, je veľmi pohodlné a užitočné pridávať nakrájané sušené bobule do chleba a cesta do sladkých koláčov - to dá peknú príjemnú chuť.