Sušené cukety na zimu - nezvyčajný recept na domácu cuketu.

Ak chcete variť nezvyčajné recepty na zimu, potom skúste variť sušené cukety. Milovníci užitočných a originálnych sladkostí, pravdepodobne by sa im to páčilo. Samozrejme, je potrebné trochu pohladiť, ale v dôsledku toho bude nezvyčajne chutné jesť v zime.

Zloženie: vanilka, cuketa, kyselina citrónová, cukor

Výrobky na prípravu nezvyčajnej prípravy cukety:

- Cukety - 1 kg. (Čistá hmotnosť bez semien)

\ t

- Cukor - 300 gramov

- Vanilka - 5 gramov

- kyselina citrónová - 5 gramov.

Ako variť sušené cukety doma na zimu.

A tak berieme cuketu akejkoľvek veľkosti a veku. V tomto originálnom recepte je veľmi vhodné používať prezreté ovocie.

Moja, ošúpať kožu a škrabať mäso zrnami. Je vhodné škrabať lyžičkou.

Takto pripravenú zeleninu nakrájajte s nie príliš veľkými plátkami a prelejte ich cukrom, vanilkou a kyselinou citrónovou. Nechajte to variť 4-5 hodín.

Potom z cukety musíte „vypustiť vodu“ - dať pod náklad a nechať prúdiť šťavu. Kým budú pod jarmo, musíte ich odstrániť na chladnom mieste. Bude to trvať asi 8 hodín.

Keď uplynie čas uvedený v recepte, je potrebné vyschnúť naše „tyčinky“ v nízkoteplotnej peci alebo elektrickej sušičke.

Riadne sušené cukety sa vložia do vopred pripravených sklenených nádob, \ tObal s viečkami a odložený, aby bol studený. Bude dobré, ak budete mať v chladničke miesto.

Sušená cuketa zberaná podľa tohto neobvyklého receptu je dokonale uložená. A môžete ich použiť v zime a rovnako ako dezert, a môžete, na výrobu koláčov alebo rôznych šalátov.