Sušené čučoriedky - recept na sušenie čučoriedok na zimu doma.

Železo, ktoré sa nachádza v sušených čučoriedkach, je organizmom veľmi dobre absorbované, takže sa často používa vo farmakológii a tradičnej medicíne.

Zloženie: čučoriedky Čas na záložku: Leto, jeseň

Foto: Sušené čučoriedkové ovocie

Ako sušiť čučoriedky

\ t

Na sušenie čučoriedok na zimu sa zrelé bobule zbierajú v teplom a slnečnom počasí. Bobule sa starostlivo zbierajú z listov, mušlí a iných úlomkov.

Neumývajte. Nalejte celé ovocie na plechy, pocínované siete. Najprv sa suší v peci alebo v rúre pri teplote 30 - 40 ° C. Potom sa teplota zvýši na 60 ° C. Pec sa vysuší pri otvorených dverách. Sušené čučoriedky skladujte najlepšie v papierových alebo látkových vreckách.