Sušené čerešne doma - polotovary receptov na zimu.

Delicious sušené čerešne, doma je pripravený veľmi jednoducho. Pozri recept na varenie uvedený nižšie.

Zloženie: čerešne, cukor Čas do záložiek: Leto

Foto: Sušené čerešne

Zložky: 1 kg čerešní, 500 gramov cukru

\ t

Pre sirup: 350 gramov cukru a vody.

Ako variť

Umyte čerešne, odstráňte kosti. Naplňte cukrom, odložte na jeden deň na teplé miesto (do 22 ° C). Rozotrite čerešňu v horúcom sirupe, varte 7 minút. Ak chcete vychladnúť. Vyprázdnite sirup cez sito. Bobule na sieťovej panvici sušia v sušiarni pri teplote 85 ° C počas asi 30 minút. Opakujte postup sušenia dvakrát. Jeden týždeň na temnom mieste.

Sušené čerešne možno použiť na rôzne jedlá, nápoje a dezerty. Je to celkom chutné a pri bežnom používaní sa podobá hrozienkam.