Sušené bobule červeného popola - technológia sušenia bobúľ horského popola doma.

Sušenie bobúľ je jedným z najjednoduchších spôsobov zberu zdravých plodov na zimu. A sušené a suché červené ovocie, ktorých užitočné vlastnosti sú už dávno známe našim predkom, jeden z lahodných, ekologických a nechemických možností na posilnenie imunitného systému. Ak budete kŕmiť rodinu s takými suchými vitamínmi počas zimy, potom určite nebudete potrebovať lekárne vitamíny.

Zloženie: červený žeriav, cukor

Aká je technológia sušenia plodov doma? Zvážte podrobne.

Potrebné nástroje a prísady na výrobu sušeného červeného žeriavu:

  • nádoby, vrátane nádob a pohárov (alebo čokoľvek chcete);
  • rúra a plech na pečenie;
  • sito;
  • gáza;
  • vykurovacie zariadenia (prípadne kachle);
  • voda;
  • rowan;
  • cukor v množstve 0,5 kg na 1 kg horského popola.

Ako variť sušené bobule červeného žeriavu:

  • po prvom mraze zbierajte horský popol, oddelený od vetvičiek;
  • vylejte vriacu vodu 4 minúty;
  • vypustite vriacu vodu a do horského popola pridávajte studenú vodu 12 - 15 hodín, počas ktorej by sa mala niekoľkokrát meniť voda;
  • suché;
  • nalejte cukor (250 g na 1 kg plodov) a nechajte pôsobiť 20 hodín;
  • vypustite šťavu do samostatnej nádoby;
  • Zalejeme cukor (opäť 250 gramov na 1 kg plodov) a necháme 20 hodín;
  • opäť vypustite šťavu do prvej, premiešajte s predchádzajúcou a štandardným spôsobom ju vhoďte do bánk;
  • varíme cukor350 g sirupu voda pri 400 gramoch. cukor. A toto je pre 1 kg horského popola;
  • nalejte bobule so sirupom, upravte na 85 ° C a nechajte pôsobiť 7 minút;
  • na ochladenie výslednej zmesi;
  • vypustiť sirup cez sito;
  • položte bobule na plech, ktorý sa potom vloží do rúry na 80 ° C a počkajte 20 minút. - 1 krát a po 25 minútach. pri teplote 60 - 70 ° C - 2 krát;
  • po vychladnutí horského popola ho položte na sito, prikryte ho gázou a nechajte ho v peci po dobu 4-6 hodín pri 30 ° C.

Red Rowan - jednoduchý a prírodný prostriedok pre beriberi, pripravený. Presun suchých bobúľ na uskladnenie v čistých nádobách alebo boxoch.

Ako môžete vidieť, je ľahké variť sušené bobule doma, aj keď je to dosť nepríjemné. Vychutnajte si osobne vyrobenú pochúťku a v zime nasýťte svoje telo sušenými vitamínmi!