Sušená repa - ako schnúť na zimu doma a ako používať sušenú repu.

Prípravky na zimnú repu sa môžu líšiť: šaláty, kaviár, morenie alebo solenie koreňovej zeleniny. Ponúkam jednoduchý recept, v ktorom vám chcem povedať, ako pripraviť sušenú scilu na zimu a stručne, ako ju používať.

Zloženie: repa

Sušená repa po dlhú dobu nielen úplne zachováva chuť, bohatú červenú farbu, ale aj liečivé vlastnosti. A repa je bohatá na mnoho vitamínov, vlákniny, minerálov. Tento nádherný sladký koreň pomáha eliminovať toxíny a odpady z tela.

Ako sušiť repu na zimu doma.

Po prvé, rozdeľte korene podľa veľkosti, dobre ich umyte.

Miesto varu v rôznych nádobách: varte malé repy asi 9 minút, veľké - 13-15. Ak je potrebné zastaviť var nie je ťažké určiť: ak sa koža z odobratej koreňovej plodiny odstráni s ťažkosťami, je čas odstrániť repu z ohňa. Nedá sa stráviť.

Sušenú repu, ošúpané a nakrájame na šálky, v rúre na 80-85 stupňov, kým nie sú pripravené, potom ich umiestnite do sklenených alebo iných skladovacích nádob, ktoré máte a skladujte na suchom mieste.

Namiesto rúry na sušenie môžete použiť teraz populárne elektrické sušičky.

To je všetko, ako vidíte, proces sušenia je jednoduchý, aj keď dosť dlhý čas.

Zostáva len povedať, ako používať sušenú repu.

A použitie takého polotovaru je veľmi výhodné pri výletoch alebo v iných poľných podmienkach,keď množstvo a hmotnosť výrobkov, ktoré máte k dispozícii, by mali byť minimalizované. Odvážne pridáme sušenú repu do boršču a namočíme do vinaigret a šalátov. Môžete piť čaj, variť liečivú zázračnú koreňovú zeleninu, alebo robiť kvas zo sušenej repy. A deti milujú jesť sušené, vitamín, svetlé plátky ako čipy. Aj keď, skôr namiesto cukríkov - pretože sušenie je sladké. Stručne povedané, sušená repa, ako sa nepoužíva, bude chutná a zdravá.