Sušená cibuľa: ako sušiť rôzne druhy cibule na zimu doma

Jeseň je čas, keď sa záhradníci úzko podieľajú na zbere úrody. Vyvstáva otázka nielen v tom, ako zbierať všetky veci, ktoré vyrastali v záhradách, ale aj to, ako zachovať túto hojnosť zeleniny, ovocia a bobúľ na zimu. V tomto článku sa pokúsime pochopiť pravidlá sušenia rôznych druhov cibule na zimu doma.

Zloženie: cibuľa, cibuľa, cibuľa Čas záložiek: Jeseň

Obsah

  • 1Ako a kedy odstrániť cibuľu z lôžok
  • 2Ako sušiť cibuľu po zbere
    • 2.1Na oká
    • 2.2V "vrkočoch"
  • 3Ako sušiť cibuľu doma
    • 3.1V peci
    • 3.2V elektrickej sušiarni
    • 3.3V leteckom priemysle
    • 3.4Vo vzduchu
  • 4Ako uchovávať cibuľu po sušení

Ako a kedy odstrániť cibuľu z lôžok

Cibuľa, bez ohľadu na stupeň, dozrieva 3 až 4 mesiace po výsadbe. Znamenie, že zelenina je pripravená na zber, je zožltnuté lístie, prikrčené k zemi. Samotné žiarovky sa vybúrajú zo zeme a majú šťavnatý, liaty vzhľad.

Cibuľa by sa mala zberať v suchom slnečnom počasí. Je žiaduce, aby pôda bola mierne vlhká, ale nie vlhká. Odstránenie z tejto pôdy bude oveľa jednoduchšie a koreňový systém cibule nebude poškodený. Udržanie koreňov nedotknuté je veľmi dôležité, inak to môže viesť k rýchlemu znehodnoteniu zeleniny.

Ako sušiť cibuľu po zbere

Potomako cibuľa je vykopaná, musí byť ponechaný na záhrade na niekoľko hodín tak, že mierne schne. Potom sa zelenina prenesie do tieňa na dobre vetranom mieste.

Po 5-6 dňoch sušenia sa cibuľa triedi, pričom na dlhodobé uskladnenie zostávajú len najsilnejšie, nepoškodené, nepoškodené kúsky. Ak máte v pláne sušiť cibuľu v "vrkôčiky", potom chvosty žiarovky by mali zostať dlho, a ak v sieťach, suché listy by mali byť odrezané, takže malý krk 4 - 6 cm dlhé zostáva.

O sieťach

Skladovacia miestnosť by mala byť suchá a dobre vetraná. Rezané žiarovky rozmiestnené v jednej vrstve na mriežke, natiahnuté v určitej vzdialenosti od zeme. Môžete tiež použiť sieťované plastové boxy alebo tašky. V tomto prípade však bude potrebné, aby sa repa cibule pravidelne miešala, aby sa rovnomerne vysušila.

Dobrodružné ženy v domácnosti na sušenie cibule sa naučili používať také nylonové výrobky ako pančuchy a pančuchy. Je pravda, že je najlepšie umiestniť do nich už úplne sušenú cibuľu na ďalšie skladovanie.

V "vrkočoch"

„Spit“ z cibule vyzerá veľmi pekne av vidieckych domoch často pôsobí ako prvok výzdoby.

Aby bol luk dlhý čas držaný v „vrkočoch“, musíte poznať niekoľko pravidiel:

  • Keďže suché cibuľové perie je dosť krehké, dizajn by nemal byť dlhý a ťažký.
  • V prameňoch, aby sa zvýšila pevnosť, je potrebné pridať nejaké silné lano.
  • Aby sa zelenina dobre vetrala, nie súby mali byť tkané príliš pevne.
  • Držte „prámik“ v pozastavenej polohe.

Pozrite si video tutoriál z kanála „Novinky z Zaklínača“ o tom, ako splietať vrúbky cibule

Ako sušiť cibuľu doma

Cibuľu je možné drviť. Možnosti rezania môžu byť rôzne: krúžky, polkruhy, kocky. Hrúbka rezu by v žiadnom prípade nemala byť väčšia ako 3 - 5 milimetrov.

Zelená cibuľa pred sušením, premytím a vysušením na uterákoch. Rezanie vytvára ľubovoľné kolesá.

V peci

Cibulové rezy rovnomerne rozložte na plechy na pečenie pokryté papierom na pečenie. Rúra sa zahreje na teplotu 50 - 60 stupňov a potom sa tam položia podnosy s cibuľou. Dvere skrinky sú po celú dobu varenia pootvorené a samotné rezanie sa periodicky mieša a kontroluje proces varenia.

Zelenú cibuľu by ste mali sušiť oddelene od banky, pretože dvakrát schne. Doba sušenia cibule je asi 5 až 6 hodín.

Pozrite si video z kanála „Poddubny Family“ - Ako vysušiť luku na výlet alebo výlet

V elektrickej sušičke

Plátky cibule sú rovnomerne rozložené na paletách. Teplotná expozícia - 55 - 65 stupňov. Čas schnutia závisí od typu cibule. Zelení vyschnú doslova za 2,5 - 3 hodiny a cibuľa môže trvať až 7 hodín.

Na rôznych táckach možno sušiť zelené časti rastliny a nasekanú repu.

Pozrite si video z Ezidri Master -Sušenie zelenej cibule v Ezidri

V aerogrile

Sušenie v aerogrile je veľmi pohodlné, pretože trvá minimálne 30 minút pre zeleninu a 1 hodinu pre obvyklé. Sušená cibuľa pri teplote 70 stupňov pri maximálnej rýchlosti jednotky.

Vzduch

Cibuľu možno tiež sušiť na čerstvom vzduchu. K tomu cibuľu nakrájajte. Cibuľa môže byť sušené krúžky. Potom položte rez na mriežku alebo dosku, ktorá je ponechaná na dobre vetranom mieste, aby sa zabránilo vystaveniu slnečnému žiareniu.

Cibuľa by sa mala pravidelne miešať, aby sa rovnomerne vysušila. Sušenie na čerstvom vzduchu trvá približne 10-14 dní.

Ako uchovávať cibuľu po sušení

Sušená cibuľová repa sa umiestni do vetraných boxov po častiach po 5 - 6 kg a odošle na tmavom chladnom mieste. Môže to byť pivnica alebo pivnica.

Suchý oriešok cibule alebo zelenej cibule sa mieša alebo skladuje oddelene v nádobách s pevne priskrutkovaným vekom. Skladovanie môže byť skrinka, ktorá chráni výrobky pred priamym slnečným žiarením.