Sušená červená paprika je jednoduchý recept pre naše babičky na suché horké korenie doma.

Existujú rôzne spôsoby skladovania horkého korenia do budúcnosti. Jedným z najjednoduchších a najjednoduchších spôsobov, ako ušetriť všetky vitamíny a nestratiť ostrosť, je sušenie. Samozrejme, môžete použiť modernú sušičku na zeleninu a ovocie, ale prečo sa nesnažiť robiť to podľa starého osvedčeného receptu našich babičiek?

Zloženie: horké korenie

Ako sušiť korenie doma.

Foto: Sušené papriky na lane.

Vyberáme rovnomerné, neporušené struky horúcej papriky, umyjeme ich, namočíme ich do ľanu a položíme na posteľ. Po troch alebo štyroch dňoch vyrábame „korálky“ - všetky papriky uviazame za chvosty a ponecháme medzi nimi určitú vzdialenosť pre lepší prístup k vzduchu. Miestnosť, v ktorej bude proces prebiehať, musí byť slnečná a „s ponorom“.

Teplá červená paprika pripravená podľa tohto receptu sa používa na prípravu rôznych jedál. V prípade potreby sa môže rozomlieť na prášok pomocou mlyna.