Suché solenie mäsa (hovädzie mäso z kuracieho mäsa) je dobrým spôsobom skladovania mäsa bez chladničky.

Suché solenie mäsa je pomerne bežným spôsobom jeho uskladnenia. Zvyčajne ju používajú, keď je mraznička už plná, a klobása s duseným mäsom sa pripravuje a čerstvé mäso stále zostáva. Ďalším dôvodom použitia tohto spôsobu solenia je pred fajčením. V oboch prípadoch je ideálne suché solenie mäsa.

Zloženie: bobkový list, mäso, dusičnan jedla, cukor, soľ, \ t čierne korenie, cesnak

Najprv pripravte kyslú zmes soli (vezmite 70 g), cukor (potrebuje len 1 g) a dusičnan jedla (tiež 1 g). Toto množstvo stačí na 1 kilogram mäsa.

Ak mäso, ktoré sa chystáte osoliť viac, spočítajte počet zložiek zmesi.

Ďalej kúsky mäsa rozotrite pripravenou zmesou. V kusoch, kde sú kosti, mäso musí byť rezané ostrým nožom na kosti a soľ rez - to je potrebné, aby soľ rovnomerne nasiakne mäsový výrobok.

Nasaďte mäso posypané zmesou tesne do lepšej drevenej nádoby. Medzi kusmi budúceho kornového hovädzieho polotovaru položte listy, korenie, cesnak - nevezmite veľa týchto korenín (3 kusy na každý kilogram mäsovej prípravy). Plochú dosku položte na mäso so soľou a korením a nasaďte na ňu vhodnú hmotnosť.

Každé tri dni prevracajte mäso a potrite ho soľou, ktorá bola navyše kropená z kúskov na dno drevenej krabice.

Hovädzie mäso by sa malo skladovať na chladnom mieste.

Suchý veľvyslanecmäso vám umožní získať chutný výrobok za tri týždne - v tomto čase bude bravčové mäso úplne dozrieť. Pamätajte si, že pred použitím musíte najprv namočiť do vody, a až potom variť všetky druhy jedál z neho.

Vo videu sledujte podobný recept od indiánov z Južnej Ameriky: juhoamerické slané hovädzie mäso - charqui.