Suché solené paradajky je chutná príprava, ako urobiť solené paradajky na zimu.

Suché nakladané paradajky na zimu - vyskúšali ste toto morenie? Minulý rok som mal veľkú úrodu paradajok na mojej dache, ktoré si podľa rôznych chutných receptov už zachovali veľkú rozmanitosť. A tu, sused radil aj taký jednoduchý recept na chutnú prípravu solených paradajok.

Zloženie: paradajky, soľ

Páčilo sa mi, že s receptom je minimum rozruchov, pretože v tejto sezóne som už bol dosť zaneprázdnený so zachovaním všetkých druhov domácich prípravkov. Tento recept na solenie paradajok môže byť užitočný pre tých záhradkárov, ktorí majú veľa škaredých a ktorí majú pivnicu. Som rád, že sa s vami môžem podeliť o domácu receptúru na sušenie paradajok na solenie.

Príprava uhoriek:

Paradajky -10 kg,

soľ - 1,1 - 1,2 kg. (normálne, nie jodizované a nie extra).

Budete tiež potrebovať sud na solenie (môžete mať plast, sklo, keramickú nádobu alebo drevený sud).

Ako nakladať paradajky na zimu.

Na meranie mierne zrelých paradajok, nie však prezretých paradajok, na to, aby sa zlikvidovali z pokazených a roztrhnutých. nakladané paradajky dôkladne vyčistite.

Potom sa paradajky ukladajú vo vrstvách v nádobe na morenie (sud), pričom každá vrstva sa posype bežnou suchou soľou. Vrstva soli by mala úplne pokryť vrstvu paradajok.

Potom, keď je nádoba na morenie na vrchole naplnená paradajkami zmiešanými so soľou. Na tento kontajner položte kruh. Kruh by mal byť buď drevený (nie iba z dechtu) alebo lenakákoľvek keramická platňa (ktorá by neoxidovala).Na vrchole kruhu je potrebné umiestniť útlak (akýkoľvek kameň alebo náklad).Je lepšie položiť útlak, ktorý ho predtým zabalil do celofánu.

Dajte sud s paradajkami na chladnom mieste, za mesiac a pol budú pripravené.

Ide o suché solenie paradajok.Solenie na zimu podľa receptu môjho suseda v krajine vám dáva možnosť urobiť vynikajúcu úrodu paradajok na zimu.Paradajky môžu byť jednoducho zjedené ako občerstvenie, a podľa potreby ich môžete brúsiť na strúhadle a získať paradajkovú šťavu, ktorá môže byť pridaná do rôznych jedál namiesto štandardných paradajok.Takéto slané paradajky sa uchovávajú v pivnici až do jari.