Štyri spôsoby, ako urobiť hruškový sirup doma

Hrušky sú jednou z najdostupnejších potravín. Z nich sa pripravujú vynikajúce zimné prípravky vo forme džemu, džemu, zemiakovej kaše a kompótov. Často bypass by hruškový sirup, ale márne. Sirup je univerzálna vec. Pridáva sa do náplne na pečenie, impregnovaných koláčov na tortu, ochutených zmrzlín a cereálií a tiež na prípravu rôznych osviežujúcich kokteilov a nápojov. Budeme diskutovať o všetkých spôsoboch, ako urobiť zrelé hruškový sirup v tomto článku.

Zložky: voda, hrušky, cukor, hrušková šťava, citrónová šťava Bookmark Time: Celý rok

Obsah

  • 1Príprava a výber ovocia
  • 2Spôsoby výroby hruškového sirupu
    • 2.1Možnosť 1 - „Klasické“
    • 2.2Možnosť 2 - Bez tepelného spracovania
    • 2.3Možnosť 3 - Z hruškovej šťavy
    • 2.4Možnosť 4 - Z balenej šťavy
  • 3Podmienky uskladnenia sirupu z hrušky

Príprava a výber ovocia

\ t

Hrušky môžu mať úplne inú farbu, veľkosť, šťavnatosť buničiny a jej štruktúru. Pre sirup odporúčame užívať šťavnaté a sladké odrody hrušiek. Ovocie s tvrdou a čerstvou buničinou sú najlepšie na prípravu hruškového džemu.

Pred varením sa hrušky premyjú a vysušia uterákmi. Potom sa rozrežú na dve časti a osivo sa vyreže nožom. Ak, na žiadosť receptu, musíte použiť plátky bez kože, potomčo možno najtenšie odrezané z ovocia.Použitím špeciálneho škrabky na zeleninu je tento proces oveľa jednoduchší.

Metódy prípravy hruškového sirupu

Možnosť 1 - „Klasický“

HruškyPred varením vyčistite a nakrájajte na kocky.Tak, že krájanie nie stmavne, je posypané šťavou z jedného citróna.Čistá hmotnosť buničiny by mala byť 1 kilogram.Pri tomto objeme hlavného produktu odoberte 600 gramov cukru a 300 mililitrov vody.Z nárokovaných produktov pripravte hustý cukrový sirup.Na dosiahnutie požadovanej konzistencie sa cukor varí s vodou po dobu 5-7 minút.V horúcom sirupe položte plátky hrušky a jemne premiešajte rezy po dobu 5 minút.Potom sa ovocie nechajú úplne vychladnúť v sladkom sirupe.Ďalšia etapa varenia začína tým, že kocky ovocia sa odstránia štrbinovou lyžičkou.Sirup sa opäť privedie do varu a polopálené hrušky sa znovu položia.Takéto návštevy by mali byť 3-4.Ak je ovocie veľmi jemné a rýchlo sa rozpadne, premení sa na pyré, potom rezy môžu byť 2 krát.Na samom konci sa horúci sirup filtruje.Buničina sa používa ako nezávislý dezert alebo ako sladká náplň do koláčov.

Hruškový sirup sa plní do fliaš a uskladňuje v chladničke.Aby sa dezert mohol skladovať dlhšie ako 6 mesiacov, varí sa pred zvlákňovaním a nádoba sa sterilizuje.

Možnosť 2 - Bez tepelného spracovania

Plátky hrušky, 500 gramov, uložené v hlbokej miske, posypané 300 gramami cukrua miernezmiešané. Ak chcete ovocie čo najrýchlejšie prideliť šťavu, mix plátky každú pol hodinu. Celková doba trvá na tom, krájanie - deň. Miska na noc je určená v chladničke tak, aby hmotnosť nekvasila.

Ďalší deň sa sirup prefiltruje. Tento dezert sa uchováva v chladničke až 7 dní.

Možnosť 3 - Zo šťavy z hrušky

Po prvé, vytlačte šťavu z hrušiek. Najlepšie je použiť odšťavovač, ale ak takáto jednotka nie je k dispozícii, šťava sa dá získať stláčaním buničiny gázou. Množstvo cukru bude závisieť presne od množstva získanej kvapaliny. Za každý liter šťavy z hrušky si vezmite 500-600 gramov cukru. Ak sú hrušky sladké, potom sa môže znížiť množstvo sladidla.

Šťava je nabitá cukrom a zapálená. Hmotu varíme do požadovaného stavu. Na naplnenie a naplnenie zmrzlinového sirupu by mal pomaly vytekať z lyžice tenký prúd. Pre omáčky a koktaily môže byť konzistencia hotového dezertu viac tekutá.

Možnosť 4 - Z balenej šťavy

Expresný variant výroby hruškového dezertu umožňuje použitie hotovej balenej šťavy ako hlavnej zložky. Na liter nápoja vezmite libru cukru. Produkty sa kombinujú a za stáleho miešania zohrievajú na strednom ohni. Počas 10-15 minút sirup začne zahusťovať. Konzistencia hotového pokrmu je určená pre seba individuálne, v závislosti od možností jeho ďalšieho použitia.

Šéfkuchár Alexey Semenov predstavuje svojmuPozor neobvyklý recept na hrušky v sirupe. Základom sirupu je jazmínový čaj.

Podmienky skladovania sirupu

Minimálne množstvo času skladovaného výrobku vareného bez tepelného spracovania. V chladničke sa tento sirup uchováva najviac jeden týždeň. Ak bol hruškový dezert dobre uvarený a zabalený v sterilných nádobách, môže trvanlivosť takéhoto výrobku dosiahnuť jeden rok od dátumu výroby.