Studený džem čiernych ríbezlí

Začiatok leta, kedy dozrieva mnoho plodov. Užitočné čierne ríbezle je jedným z nich. Jam, sirupy sú s ním varené, pridané do kompótov, vyrobené do želé, marmelády, marshmallow a dokonca zemiakovej kaše. Dnes vám poviem, ako variť doma, takzvaný studený džem čiernych ríbezlí, to znamená, že urobíme varenie bez varenia.

Zloženie: cukor, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Tento recept je jednoducho pomletý cukrom z čiernych ríbezlí, páči sa mi nielen jednoduchosť prípravy, ale aj schopnosť uchovať vitamíny, s ktorými je toto malé čierne bobule tak bohaté.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg čiernych ríbezlí bez vetvičiek;
  • 1,5-2 kg cukru.

Ako urobiť studené čierne ríbezle na zimu

Najprv musíte zoraďovať a umyť plody. Potom položte čierne ríbezle na uterák a vysušte.

Po tomto umiestnime bobule do riadu, kde si uvaríme džem. Na tento účel sú vhodné plastové alebo smaltované panvy.

Pridajte cukor a začnite hniesť bobule drevenou lyžicou alebo tolkushkoy.

Môžete použiť mixér, ale niektoré vitamíny budú zničené kvôli kontaktu produktu s kovom.

Pridajte zvyšný cukor. Ak plánujete uskladnenie sochoru v suteréne alebo v chladničke, postačí 1,5 kg cukru. Ak je studený džem čiernych ríbezlíAk ušetríte pri izbovej teplote, budete potrebovať 2 kg. Mieša sa a nechá sa 2 až 3 dni pri teplote miestnosti. Ak chcete zachovať surový ríbezľový džem dobre zachovaný pre zimu a nie kyslé, bobule s cukrom by mali byť miešané niekoľkokrát denne. Vyhnete sa tak kvaseniu domácej výroby. Počas tejto doby sa cukor rozpustí.

Po tomto zostane iba 31) sterilizovať nádoby a dobre umývať plastové uzávery.

Potom naplníme poháre ríbezľovou marmeládou tak, aby 2 až 3 cm zostali na krku.

Nalejte cukor do nádoby, vrstva by mala byť hrubá najmenej 1,5-2 cm Zatvorte nádoby s viečkami a poslať na uskladnenie.

Dúfam, že tento jednoduchý recept na prípravu čierneho ríbezla, ktorý sa má trieť cukrom, bude pre vás užitočný. Koniec koncov, v zime si z neho môžete pripraviť lahodné nápoje, pridať ho do koláčov a použiť ho s buchty s šálkou čaju!