Studené solenie húb na zimu - domáce recepty, ako sa soľou huby v chlade.

V minulosti boli huby väčšinou solené vo veľkých drevených sudoch a používali metódu nazývanú solenie za studena. Huby sa môžu zberať týmto spôsobom, ak existuje možnosť ich zberu v lese v dostatočne veľkom počte a jednej odrode. Morenie húb studeným spôsobom je vhodné len pre takéto druhy: russules, smoothies, mliečne semená, vlny, huby, ošípané a iné podobné s krehkou lamelovou buničinou.

Zloženie: huby, kyselina citrónová, čerešňové listy, listy ríbezlí, soľ, kmín, chren, cesnak

Obsah

  • 1Pred nasolením namočte huby.
  • 2Blanching huby pred morením.
  • 3Ako nakladať huby na zimu doma pomocou morenia za studena.

Namáčanie húb pred solením.

Namočte huby bez zvyškov a prachu v studenej vode na jeden alebo dva dni. Každý deň niekoľkokrát vymieňajte vodu na čerstvú. Pre huby s horkou buničinou nepoužívajte čistú vodu, ale mierne solenú a okyslenou (vezmite 2 gramy kyseliny citrónovej a 10 gramov soli na liter kvapaliny). Osviežte ju aj niekoľkokrát denne. Niektoré huby majú veľmi silnú horkú chuť, viac dní ich namočte do slanej vody. Tento čas je odlišný pre rôzne druhy:

- horké a Valui - 3-4 dni;

- mliečne huby azáťaž - 2-3 dni;

- volnushki a whitefish - 1-2 dni.

Huby s neutrálnou buničinou (russuly a huby) sa vôbec nedajú namočiť, ale jednoducho sa dobre umyjú pod tečúcou vodou.

Blanching huby pred morením.

Namiesto máčania možno všetky huby zasadiť do osolenej vody. K tomu v jednom litri pridajte 10 gramov soli a varte soľanku. Udržujte huby v rôznom čase v horúcej tekutine:

- volnushki a whitefish - do jednej hodiny;

- cennosti, lišky, podgruzhdi a horký kush - až dvadsať minút;

- mliečne huby - do šiestich minút.

Ako nakladať huby na zimu doma pomocou morenia za studena.

Huby pripravené v ktorejkoľvek z metód opísaných vyššie dajte do šesťpalcových vrstiev vo veľkom valci. Nalejte spodok valca so suchou soľou a tiež každú vrstvu, soľ. Za každý kilogram namočených alebo problanchirovannyh a ochladených húb, si soľ:

- pre huby - 40 gramov;

- pre volneushki, syroezhek, mlieko a zvyšok - 50 gramov.

So soľou medzi hubami zložte nakrájaný cesnak, semená rasce, ríbezle a čerešne a podľa potreby čerstvý chren.

Zakryte hlaveň naplnenú hubami plátnovou vložkou a pritlačte uhorky jarmo. Udržať huby na teplom mieste na pár dní, aby šťava ísť. Potom presuňte hlaveň do studeného suterénu. Morenie huby v chlade je dobré, pretože v priebehu času v sudu budú kondenzovať a kontajner môže byť naplnený na vrchol s čerstvo vybral a namočené.huby.

Sudy s hubami skladujte pri teplote mínus jedna až plus sedem stupňov a uistite sa, že nad hubami je vždy soľanka. Ak to nestačí, potom pridajte čerstvo pripravené: vezmite 20 gramov soli na 1 liter vody.

Pozri tiež video: Zhromažďovanie a solenie lososa

\ t

Tiež: solenie gruzdy. Časť 1

Soli gruzdey, časť 2.