Studená údená domáca údená klobása - recept na suchú klobásu sa jednoducho nazýva „sedliak“.

Domáca tepelne neupravená údená klobása vyrobená podľa tohto receptu sa vyznačuje vysokou chutnosťou a dlhodobou úsporou. To sa dosiahne vďaka výrobku chladeného údením. Bravčové a hovädzie klobásy sa postupne vysušili a stali sa klasickou suchou klobásou. Preto je dobré nielen slúžiť na dovolenkovom stole, ale nie je možné ho vymeniť ani počas túry alebo na dache. To robí vynikajúce sendviče pre deti do školy.

Zloženie: klinčeky, hovädzie mäso, črevá, koriander, sadlo, ) bravčové mäso, mleté ​​čierne korenie

Zloženie údenej klobásy zahŕňa:

  • bravčová a hovädzia buničina po 2 kg;
  • bravčová masť 600 g;
  • soľ 200 g;
  • čierne korenie 15 g;
  • koriander 1 lyžička;
  • klinčeky 6 g;
  • voda 3 šálky.

Výrobná technológia je jednoduchá.

Mäso sa narezie tak, aby sa pripravené kúsky mohli odpudzovať. Potom sa rozbité mäso narezie na malé kocky.

Tuk sa narezáva na kocky rovnakej veľkosti.

Voda sa umiestni do nádoby na smalt a v nej sa rozpustí soľ. Taktiež umiestňujú pripravené mäso a korenie, ktoré vyžaduje recept. Zmiešajú všetko, nádobu pevne prikryjú a vložia do chladu, aby mäso marinovalo na jeden deň.

Ďalej sa umyté a vyčistené črevá naplnia pripraveným mäsom, sú pevne zviazané povrazom, prepichnuté na rôznych miestach vidličkou a údené studeným spôsobom, až kým sa bravčová a hovädzia klobása nestane.tak suché, ako potrebujete.

Táto lahodná domáca údená klobása je uskladnená pomerne dlho v pozastavenom stave v chlade.

Pozri tiež video: Fajčenie klobásy doma (takmer priamo v kancelárii). Ako urobiť generátor dymu.