Strouhaná citrónová kôra - čo je to? Aké sú prospešné vlastnosti citrónovej kôry pre telo.

Šupka je tenká kôra citrónovej kôry, žltej farby. Obsahuje éterické oleje, ktoré majú voňavú vôňu. Je horká sladká chuť, mierne klonujúca. Citrónová kôra je korenie aj liek. Jeho prospešné vlastnosti sú spôsobené vitamínmi a minerálmi.

Z tohto dôvodu je dobrou profylaktickou látkou proti nachladnutiu, dobrému antibakteriálnemu činidlu, s jeho pomocou pri hojení ďasien pri krvácaní. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi a priaznivo pôsobí na srdce. Citrónová kôra je prednostne konzumovaná milencami - je to slabý afrodiziakum.

Ale ak zmiešate chuť s vínom, čokoládou, medom alebo korením, potom sa zlepšia jeho prínosy. Medzi tieto korenia patria klinčeky, zázvor, škorica, muškátový oriešok, mäta, čierne korenie. Preto sa vo varení široko používa citrónová kôra. Koláče, charlottes, muffiny, buchty, zmrzlina nie sú bez neho. Sladká vôňa dodáva sladkým jedlám. Citrónová kôra zlepšuje chuť šalátov, studených zeleninových polievok, ak ju pridáte do misky tesne pred podávaním. V horúcich polievkach pridajte chuť pred samotným koncom varenia alebo pol minúty po ukončení varenia. Použite chuť pri varení mäsa a rýb roliach. Je vhodné pri varení plnených rýb, aspiku a kastrólov.

Na použitie, môžete si ho kúpiť v oddelení korenia, ale častejšie, ženy v domácnosti ho pripravujú doma. A viete, ako urobiť doma chuťvlastnými rukami ?