Šťouchané čierne ríbezle s cukrom alebo studeným džemom z čiernych ríbezlí.

Rozdrvený čierny ríbezle s cukrom sa nazýva inak: päťminútový džem, studený a dokonca surový džem. Jednoduchý recept je veľmi jednoduchý na prípravu. Varenie ríbezľového džemu týmto spôsobom umožňuje zachovať všetky blahodarné vlastnosti bobúľ.

Zloženie: cukor, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Jam bez varenia sa ukáže ako vysokokvalitný a chutný, len ak nebudete ľutovať cukor. Ideálny pomer pre magicky použiteľný džem je1: 2 , t.j. 1 kg čiernych ríbezlí a 2 kg cukru.

Obrázok - Čerstvé bobule čiernych ríbezlí

Ako urobiť studený džem z čiernych ríbezlí.

Čerstvé ovocie na triedenie, umývanie, sušenie.

Nalejte do hrnca alebo vysokej misky a pridajte cukor.

Potom môžete urobiť uviaznutie dvoma spôsobmi.

Metóda jednaje miešanie celých bobúľ s cukrom až do úplného rozpustenia. V tomto prípade takmer všetky ríbezle zostanú celé v hotovom džemu z bobúľ.

Metóda 2- zmes rozomlieť mixérom alebo preskočiť mlynčekom na mäso. Ak zvolíte túto metódu „varenia“, potom sa váš studený džem ukáže ako homogénna mletá hmota.

Po rozpustení cukru sa strúhaný čierny ríbez rozloží na pripravené plechovky.

Foto. Šťouchaný čierny ríbezle s cukrom

\ t

Odporúča sa uzavrieť plastovými uzávermi,pergamen alebo iný ťažký papier.

Skladovanie surového džemu môže byť v miestnosti, nie však dlho. Ak ho chcete uložiť najmenej šesť mesiacov, musíte nájsť miesto s nižšou teplotou.

Vedieť, ako robiť studené džemy z čiernych ríbezlí, môžete v ideálnom prípade uchovávať vitamíny v čiernom ríbezle na zimu.