Šťava z rakytníka rakytníka na zimu bez cukru - recept na výrobu šťavy z rakytníka rakytníka doma bez odšťavovača.

Recept na šťavu z rakytníka je dosť jednoduchý na to, aby sa mohol variť doma, ale aby sa dosiahol dobrý výsledok, musia sa splniť všetky podmienky. Šťava z rakytníka má krásnu bohatú farbu a príjemnú kyslú chuť.

Zloženie: Rakytník morský

Ako vyrobiť šťavu z rakytníka bez cukru na zimu.

Príprava začína potrebou dôkladne umyť plody.

Položte čistú bielizeň, nalejte na ňu umytú surovinu a nechajte ju uschnúť.

Teraz musíte premýšľať o tom, ako vytlačiť šťavu z rakytníka. K tomu, v hlinenom hrnci, trieť bobule s drevenou tolkushka a stlačiť šťavu cez gázu stanovené v niekoľkých vrstvách.

Vložte výlisky do hrnca z nehrdzavejúcej ocele, nalejte asi tretinu teplej vody (40 ° C), nechajte ho variť pol hodiny a pretlačte gázou.

Naplňte vodou, trvajte a vytlačte ešte dvakrát.

Na 1 kg bobúľ sa stráca približne 0,4 litra vody.

Potom zmiešajte všetky čerstvo vylisované šťavy z rakytníka rakytníka, zahrejte ho do horúceho stavu a prefiltrujte.

Medzitým musia byť banky pripravené. Opláchnite ich pod tečúcou teplou vodou, nechajte vodu odtiecť a samozrejme sterilizujte.

Naplňte poháre horúcou filtrovanou šťavou (½ l alebo 1 l) a pošlite na 15-20 minút na pasterizáciu. Doba spracovania závisí od objemu plechoviek.

Varená šťava z rakytníka sa najlepšie uchováva na mieste bez prístupu k priamemu svetlu. Môže to byť: šatník, špajza alebopivnica.

Takže len vytlačiť a pripraviť šťavu z rakytníka bez odšťavovača.

V zime, pri použití takejto zdravej koncentrovanej šťavy, si môžete pripraviť ovocné nápoje, kompóty a iné domáce nápoje. Ženy ho môžu používať na výrobu masiek a na iné kozmetické účely. Šťava z rakytníka obyčajného obsahuje veľké množstvo vitamínov a je obzvlášť užitočná pre deti a osoby so slabým zdravotným stavom.