Starý recept na džem z citrónov - príprava vitamínov na zimu.

Tento jednoduchý recept na džem z citrónov prišiel ku mne z babičkinho notebooku. Je celkom možné, že babička babičky varila citrónovú marmeládu ... pretože Väčšina receptov sa prenáša z matky na dcéru.

Zloženie: citrón, cukor

Poďme rýchlo dostať do podnikania a naučiť sa robiť citrónový džem - tento užitočný a voňavý lahodný z minulosti.

Zloženie:

- Cukor - 600 g

- Citróny - 400 g

- Voda - 2 poháre

Ako urobiť jam - krok za krokom.

Vezmite najostrejší nôž do kuchyne a rozrezajte umyté citróny v tenkých plátkoch. Zároveň nezabudnite vybrať kosti.

Potom ich dajte do hrnca, naplňte vodou a varte, kým nebude jemný až veľmi pomalý.

Keď sa koža citrónu dá ľahko preraziť slamkou, je načase, aby sa odstránil z panvice pomocou zberača.

POZOR: vyberať citróny, dať ich do hlbokej platne a prikryť rovnakým vrcholom. Táto konštrukcia musí byť umiestnená na teplom mieste. Babička na tento účel použila dva vankúše a urobíme to isté. V takomto teplom hniezde by mali byť až do vychladnutia.

Keď citróny vychladnú, môžeme si vyrobiť sirup.

Vo vode, v ktorej sa varili citróny, pridajte dve tretiny cukru a priveďte do varu a nechajte vychladnúť.

Citróny, ochladené dovtedy, sa umiestnia do plechoviek a naplnia sa aj sirupomochladil.

Nechajte citrónový džem odpočívať až do zajtra.

Na druhý deň pridajte sirup, pridajte polovicu cukru, ktorý zostal na ňom, znova ho priveďte do varu, ochlaďte a nalejte citróny. A odísť znova až do ďalšieho dňa.

Tretí deň je konečný. Vyprázdnite sirup, pridajte zvyšný cukor, priveďte do varu, mierne vychladnite.

Teraz môžete naliať citróny s teplou sirup a kravatu pohárov.

Ako vidíte, citrónový džem v tomto starom recepte nevyžaduje šitie. Preto je najlepšie ho uchovávať na chladnom mieste. Samozrejme, moje babičky ho držali v pivnici. Ale ak to nemáte, môžete ľahko využiť služby chladničky.