Staroveké recepty: chutné a zdravé egreše džem s citrónovou šťavou.

Kúzelná chuť džemu pripravená podľa starého receptu našich babičiek prekvapí aj tých najjemnejších gurmánov.

Záložka Čas: Leto

Príprava džemu, začneme umytím egreše dôkladne a odstránením zo semien.

Robím džem z:

- 400 gramov egreše,

- 800 gramov cukru,

\ t

- 1,5 pohára vody,

- šťava z dvoch citrónových plodov.

Ako urobiť angreštový džem s citrónovou šťavou.

Varte vodu a naplňte ju bobuľami. Tie, ktoré sa objavia, je potrebné znížiť lyžicu späť.

Keď sa bobule stanú belavými, musia sa umiestniť na sito a naplniť veľmi studenou vodou s prídavkom malých kociek ľadu.

Po tomto postupe dajte do misy egreše, nalejte vodu ľadom a dajte do studenej pivnice alebo do chladničky asi 48 hodín. Potom znovu položte na sito na prebytočnú kvapalinu.

Medzitým si vezmite 400 gramov cukru a pripravte si sirup. Nalejte do neho bobule. Keď sa hmota varí, odstráňte džem z ohňa.

Foto. Užitočné angreštový džem s citrónovou šťavou

\ t

Potom na vrch posypte ďalších 100 gramov. cukor, opäť priveďte do varu a vyberte z tepla. Opakujte postup, kým cukor neskončí.

V poslednom štádiu, spolu s cukrom, pridajte citrónovú šťavu do džemu. Varenie viac času, nezabudnite odstrániť penu. Lyžica na miešanie zaseknutého papieraje zakázaná !

Rozptýlené v nádobách zaseknutý papier môže byť zvinutý alebo uložený v chladničke, pokrytý plastovou nádobou na veko.

Foto. Domáce angreštový džem s citrónovou šťavou

\ t

Taká je dlhá príprava džemu. Ale nezabudnite, že recept je staromódny, ale naše babičky mali svoj čas plný. Pamätajte, že hlavná vec je výsledok! A džem z angreštu, varený podľa tohto starodávneho receptu, naozaj dopadá nielen chutne a zdravo, ale aj trochu magicky.