Squashový kaviár bez paradajkovej pasty a sterilizácie

Existuje mnoho spôsobov, ako variť domáci squashový kaviár, ale vzhľadom na preferencie mojich domácich, varím kaviár s mrkvou a bez pridania paradajkovej pasty. Sochor sa získava jemne, s miernou kyslosťou a príjemnou dochuťou.

Zloženie: cuketa, kyselina citrónová, cibuľa, mrkva, slnečnicový olej, \ t paradajky, cukor, soľ Čas do záložky: Leto, jeseň

Zvyčajne varím v malých porciách - to je vhodné, pretože všetka zelenina je dosť objemná. Zariadenie na konzervovanie je veľmi jednoduché: na sekanie zeleniny potrebujete kuchynský robot, panvicu, hrniec na dusenie kaviáru a sterilizátor na plechovky. Celkový výťažok kaviáru - 1200 gr.

Vzal som jeden a pol kilogramu cukety, libru cibule a čerstvú mrkvu, dve veľké žlté paradajky. Paradajkový pretlak sa vôbec nepridáva! Na hasenie mrkvy a cibule používa rastlinný olej. Len toto množstvo cukety potrebujú 1 polievková lyžica. soľ a cukor, ½ lyžičky kyselina citrónová.

Ako urobiť squashový kaviár bez paradajkovej pasty

Mrkva sa čistí, narezáva na kúsky, dvakrát sa otáča na kombajne.

Mrkvu položte na panvicu s maslom, dusíme pod uzavretým vekom 15 minút.

Urobil som to isté s cibuľou, potom som ho pridal do mrkvy a pokračoval v dusení ďalších 15 minút.

Umyl paradajky, odstránil stonku a nakrájal každé paradajky na 6 častí.

Odcuketa odrezať kožu, odstrániť mäso s kosťami. Mleté v kombinácii s paradajkami.

Stanovené v hrnci, pridanej mrkvovej cibuľovej zmesi, soli, cukru a kyseliny citrónovej. 20 minút uhasila pod vekom a potom vyložila banky sterilizované vo vodnom kúpeli a zapečatila .

Squashový kaviár, zozbieraný bez paradajok, sa skladuje až do nového roka v podpole alebo v garáži, ale ak je na prípravu veľká chladnička, je lepšie ho ponechať.