Sorrel pyré: lahodné zdravé zeleninové recepty - ako si vyrobiť domácu šťavu

Sorrel je zelenina, ktorá je jednou z prvých, ktorá nás poteší svojím vzhľadom na lôžkach. Hoci zelené lístie s kyslou chuťou rastie až do jesene, zber by mal byť koncom mája - začiatkom leta. Neskôr sú greeny nasýtené kyselinou šťaveľovou, ktorá vo veľkých dávkach nie je pre telo bezpečná. Takže musíte mať čas na varenie veľkého množstva chutných jedál z tejto neuveriteľne zdravej zeleniny a pokúsiť sa ju zachrániť na zimu. Ponúkame na výrobu zemiakovej kaše. V závislosti od receptu to môže byť vynikajúca obloha alebo supervitaminová príprava na zimu.

Zloženie: mlieko, smotana, soľ, mleté ​​čierne korenie, špenát, šťovík, vajcia Čas do záložky: Pružina, Leto

Obsah

  • 1Príprava listov
  • 2Užitočné vedľajšie jedlá - šťavnaté zemiakové kaše
    • 2.1Pyré s mliekom a vaječnými žĺtkami
    • 2.2Krémové pyré
  • 3Sorrel zemiaková kaša na zimu v bankách
    • 3.1Zemiaková kaša bez prísad
    • 3.2Sorrel pyré so soľou
    • 3.3Zimný zber - šťouchaná šťava a špenát
  • 4Mrazené zemiakové kaše

Príprava listov

Zelená šťaveľová hmota sa musí dôkladne umyť z piesku a prachu. Listy môžete dokonca namočiť na 15 minút do studenej vody, počas ktorej sa špina oneskorí a usadí sa na dne nádrže.

Premyté zelene sa pretrepú a zbavia ich nadbytkuvlhkosť. Pred varením sa musí šťovík kontrolovať av prípade potreby poškodiť hmyzom a žltkastými listami.

Užitočné vedľajšie jedlo - šťouchané šťavy

Zemiaková kaša s mliekom a vaječnými žĺtkami

\ t
  • listy šťavy - 500 gramov;
  • voda - 50 ml;
  • vaječné žĺtky (surové) - 2 kusy;
  • pšeničná múka - 2 polievkové lyžice;
  • mlieko 2,5% tuku - 300 mililitrov;
  • soľ podľa chuti;
  • Čierny korenie - štipka.

Zelení sú jemne nasekaní ostrým nožom a položení na panvicu s hlbokými panvicami. Pridajte vodu do zelene a zapnite oheň na strednú silu. Šťovík dusíme pod vekom, až kým nie je mäkký, a potom sa sklopí na cedník.

Múka sa smaží v suchej panvici. Je veľmi dôležité, aby nehorel, takže proces je neustále monitorovaný. Potom sa do múky pridáva mlieko a hmota sa privedie do varu a nezabudne všetko intenzívne premiešať. Vo vriacej kvapaline dajte dusené šťaveľové plátky a varené zemiakové kaše 5 minút na strednom ohni. Zostáva pridávať žĺtky. Za týmto účelom sa najprv šľahajú šľahačkou. Na konci varenia je šťaveľové pyré posypané soľou a korením.

Krémové pyré

  • šťovík - 1 kilogram;
  • krém 20% tuku - 250 mililitrov;
  • rastlinný olej - 2 polievkové lyžice;
  • soľ podľa chuti;
  • voda - 100 mililitrov;
  • čierne korenie - pár štipiek.

Na panvici po dobu 10 minút premiestnite dusený dusík. Potom sa hotová zelenina prenesie na sito a zelenina sa dobre zohreje na panvici.olej. Akonáhle sa tuk varí, pridajte k tomu šťovík. Po asi jednej minúte sa pridá krém, soľ a prášok z čierneho korenia. Všetky potraviny spolu dusíme 3-5 minút. Zdobiť pripravený!

Kanál „Pozrite sa, ako chutné!“ Hovorí podrobne o výrobe šťavy šťouchanej ako príloha

Sorrel zemiaková kaša na zimu v bankách

Zemiaková kaša bez prísad

  • šťovík - 1 kilogram.

Osobitná pozornosť pri zbere šťavy na zimu, musíte zaplatiť za triedenie zelene a jej umývanie. Pripravené čerstvé listy sa rozomlievajú mixérom alebo mlynčekom na mäso. Suroviny ležali v čistých nádobách a zakryli viečkami. Polotovary sa sterilizujú vo vodnom kúpeli počas jednej hodiny a potom sa pevne skrútia. Šťovkové pyré skladujte počas zimy na chladnom mieste.

šťouchané šťavy a soľ

  • sorrel - 1 kilogram;
  • stolová soľ - 30 gramov;
  • rastlinný olej - 3 polievkové lyžice na nádobu.

Lístie sa mele a mieša so soľou. Puree v čistých nádobách a nalejte olej na vrch. Tento predlisok sa sterilizuje vo vode 30 minút a potom sa tesne uzavrie.

Zimný zber - šťouchaná šťava a špenát

  • šťovík - 500 gramov;
  • špenát - 500 gramov.

Premyté a triedené šťavy a špenát sa pred krájaním blanšírujú. To sa môže uskutočniť vo vode alebo v pare. Doba tepelnej expozície 3 minúty. Počas tejto doby lístie bude krívať.

Aby sa dosiahol jednotný stav, použitekovové sito. Hotová pyré sa umiestni do hrnca vhodnej veľkosti a varí sa 10 minút pri priemernej kapacite horáka. Horúca hmota je naplnená čistými nádobami, ktoré je potrebné sterilizovať. Doba spracovania polotovarov vo vodnom kúpeli je od 20 minút do pol hodiny.

Mrazené pyré

Sorrel pyré sa môže zmraziť. Na to sa nakrájané zelene položia do malých foriem a zmrazia v mrazničke. Ako kontajner môžete použiť plastové poháre, nádoby a ľadové formy. Akonáhle hmota zamrzne, je zložená do utesneného vrecka a odstránená hlboko do komory na skladovanie. Takýto zber si zachováva najväčšie množstvo živín a môže sa skladovať až do ďalšieho zberu.