Sorrel plant - zloženie a liečivé vlastnosti. Je šťuka zelená a kyslá?

V prírode sa nachádza 120 druhov rodu. Ako potravinový výrobok je najčastejšia šťavnatá kyslá - trvalka, ktorá sa používa na konzervovanie, varenie polievok, šalátov a iných jedál.

Zloženie: šťovík Čas do záložky: Pružina, Leto

Je šťuka zelená a kyslá užitočná ako potravinový výrobok pre ľudí? Sorrel rastlina je cenený pre obsah vitamínov K a C, prírodné kyseliny (citrónová a jablčná), soli železa, tanínov, rovnako ako malé množstvo bielkovín.

Sorrel lôžko rastie 4-5 krát za sezónu, s včasným zalievanie, aj neskúsený záhradník zvláda pestovať bohatú úrodu. Preto je ochrana na zimu jedným z hlavných spôsobov prípravy závodu do budúcnosti. Zber šťavy na zimu umožňuje zachovať liečivé vlastnosti rastliny.

Čo teda možno urobiť prípravkami na zimu zo šťavy ?