
Solený alebo solený kaviár sa vyrába v prípadoch, keď sa nevyžaduje dlhodobé šetrenie. Ponúkame jednoduchý domáci recept na takýto soliaci kaviár. Takto pripravený kaviár je možné uložiť v chladničke maximálne 3-4 dni. Je najviac chutné, ak sa podáva na stôl ihneď po solení.
Všimnite si, že recept je vhodný ako pre solený solený kaviár z riečnych rýb (šťuka, sumec, šťuka, kapor ...), tak pre červený kaviár.
Ako variť solený kaviár.
Oddeľte čerstvý kaviár od filmu a jemne ho prevalte cez mlynček na mäso. Skontrolujte, či sú otvory v rošte väčšie ako samotné vajcia.
Nakrájajte uhorku na kaviár. Na 1 liter vody - 50-70 gramov soli. Nechajte soľanku variť, potom počkajte, kým sa ochladí na 60-70 ° C.
Nalejte soľanku s kaviárom a udržujte 20-30 minút.
Teraz pretiahnite gázou alebo sitom.
Podávajte kaviár krásne: voňavými citrónovými plátkami, šťavnatými listami zeleného šalátu a /alebo nasekanou zelenou cibuľkou. Kaviár môžete naplniť maslom a podávať s pita chlieb, palacinky alebo na bielom chlebe. Bon appetit!
Video: Ako variť štika kaviár horúcim spôsobom.
Video: Ako osoliť šťavu a iné riečne ryby doma - recept