Soľný kaviár doma (šťuka, ostriež, kapor, pikeper) - solený alebo mierne solený kaviár.

Solený alebo solený kaviár sa vyrába v prípadoch, keď sa nevyžaduje dlhodobé šetrenie. Ponúkame jednoduchý domáci recept na takýto soliaci kaviár. Takto pripravený kaviár je možné uložiť v chladničke maximálne 3-4 dni. Je najviac chutné, ak sa podáva na stôl ihneď po solení.

Zloženie: ikry z rýb, soľ

Všimnite si, že recept je vhodný ako pre solený solený kaviár z riečnych rýb (šťuka, sumec, šťuka, kapor ...), tak pre červený kaviár.

Ako variť solený kaviár.

Oddeľte čerstvý kaviár od filmu a jemne ho prevalte cez mlynček na mäso. Skontrolujte, či sú otvory v rošte väčšie ako samotné vajcia.

Nakrájajte uhorku na kaviár. Na 1 liter vody - 50-70 gramov soli. Nechajte soľanku variť, potom počkajte, kým sa ochladí na 60-70 ° C.

Nalejte soľanku s kaviárom a udržujte 20-30 minút.

Teraz pretiahnite gázou alebo sitom.

Podávajte kaviár krásne: voňavými citrónovými plátkami, šťavnatými listami zeleného šalátu a /alebo nasekanou zelenou cibuľkou. Kaviár môžete naplniť maslom a podávať s pita chlieb, palacinky alebo na bielom chlebe. Bon appetit!

Video: Ako variť štika kaviár horúcim spôsobom.

Video: Ako osoliť šťavu a iné riečne ryby doma - recept