Solený karfiol recept - domáce varenie

Karfiol môže diverzifikovať pravidelné uhorky, ak uhorky s paradajkami sú už kŕmené. Chuť jemne soleného karfiolu je trochu nezvyčajná, ale príjemná. Tam sú niektoré funkcie v príprave karfiolu, ale nič, čo by ste nemohli zvládnuť.

Zloženie: cibuľa, mrkva, soľ, korenie, karfiol ) Záložka Čas: Leto, Jeseň

Aby bola kapusta chrumkavá, je potrebné ju pred blanšírovaním spracovať. 1 kg karfiolu:

  • 2 cibule;
  • 1 malá mrkva;
  • bobkový list, korenie, kôprom stonky.

Rozobrať kapusta na kvety, umyť mrkvu, šupku a nakrájame na plátky. Nezrážajte, stačí, ak je hrúbka kruhu 0,5 cm.

Uvarte vodu a soľ. Vložíme karfiol a mrkvu do vriacej vody na 5 minút.

V prípade tejto doby vypustite vriacu vodu a zeleninu okamžite ochlaďte v ľadovej vode.

Nakrájajte cibuľu na veľké krúžky a vložte ju do nádoby. Top s karfiolom, zmiešaný s mrkvou.

Príprava nálevu:

Varte vodu a na každý liter vody pridajte 3 polievkové lyžice soli.

Do vriacej soľanky sa pridá kôpor a bobkový list a nádoba sa vyberie zo sporáka. Nechajte ho vychladnúť a trvať dobre.

Karfiol naplňte studeným nálevom tak, aby uhorka úplne pokrýva zeleninu. Ak je uhorka malá, kapustarýchlo dostať plesnivý a nálev bude rozmaznaný.

Uzavrite plechovky plastovými krytmi a uložte ich na chladnom mieste. Ľahko solený karfiol môže byť skladovaný až 6 mesiacov, ale môžete ho vyskúšať za týždeň.

Ak máte radi experimenty, môžete namiesto mrkvy pridať repu. V tomto prípade sa vaša kapusta zafarbí do ružova a potom sa stane nielen zdravým občerstvením, ale aj ozdobou na slávnostnom stole. Kurkuma škvrny kapusta žltá, a od takéhoto obyčajného kapusta, môžete urobiť nezvyčajne farebný šalát.

Pozrite si video o tom, ako variť mierne solený karfiol na zimu: