Solenie mäsa v slanom náleve alebo mokré solenie mäsa na skladovanie - jednoduchá príprava hovädzieho mäsa.

Vlhký veľvyslanec mäsa umožňuje, po vyrobení hovädzieho mäsa, udržať ho po dlhú dobu a kedykoľvek pripraviť nové a chutné pokrmy z mäsa.

Zloženie: bobkový list, mäso, dusičnan jedla, cukor, soľ, \ t čierne korenie \ t

Na solenie mäsa v slanom náleve je najlepšie skladovať na drevenej nádobe, ktorá nevyteká a dobre drží tekutinu. Tento kontajner je najvhodnejší pre tento spôsob solenia. Ale ak nemáte takúto kapacitu, nezáleží ani na tom. Môžete použiť sklo alebo enamelware.

Ďalej sa varí soľanka, do ktorej sa vloží soľ (2 kg), vodný roztok (30 g), cukor (100 g). Toto množstvo suchých prísad bude vyžadovať 10 litrov vody. Pri varení soľanky, dajte do neho, a tiež ďalšie voňavé korenie: korenie a vavrínové listy.

Mäso naplňte pripraveným chladeným nálevom, ktorý sa predtým vložil do vopred pripravenej čistej nádoby.

Požadované podiely mäsového výrobku a kvapalnej zložky: 2 kilogramy na 1 liter.

Potom sa na zozbierané mäso zaťaží. Po troch týždňoch položte pokrmy s hovädzím mäsom na chladnom mieste. Počas tejto doby, keď je mäso solené, zmeňte kúsky niekoľkokrát na miestach.

Obrobok uložte pri nízkych teplotách.

Mokré solenie mäsa je dobrým receptom na varenie hovädzieho mäsa. Je možné použiť hovädzie mäso zobrané v zime za niekoľko mesiacov.