Solenie lososov (losos losos, ružový losos) - ako soliť ryby chutné a rýchle doma.

Delicious slaný ružový losos a losos lososový bude zdobiť stôl z pickiest gurmán. Tento suchý solenie recept pomôže ženy v domácnosti variť lososa doma rýchlo a chutné.

Zloženie: aspirín, ryby, cukor, soľ

Pri solení 1 kg filé z lososa: 0,5 g dusičnanu jedla (možno nahradiť bežným aspirínom), 5 g cukru, 150 - 200 g soli.

Ako nakladať ružového lososa (šimpanz) doma - suchý veľvyslanec.

Po príprave čistiaceho miesta črevné surové ryby opatrne odstránením prebytočných častí (hlava, žiabre a chvostové plutvy).

Ryby by sa mali ďalej spracovať čistou, vlhkou handričkou a vytiahnutou chrbticou, čím sa rozdelia na dve polovice.

Hotové filé sa treje so zmesou cukru, slaného nálevu a soli a vloží sa do nádob na zbery.

Horné kúsky rýb by sa mali silnejšie nasoliť a dať ich zväčšiť.

V tejto súvislosti možno povedať, že solenie ružového lososa alebo lososa obyčajného je dokončené. Zostáva jednoducho vložiť solené ryby pod lis, prikryť uterákom alebo vekom a nechať 2-3 dni v chladnej miestnosti.

Takýto slaný a lososový losos sú samy o sebe veľmi chutné. Ako základ pre jednohubky sa používajú na rezanie rýb. Lahodné červené ryby sa dobre hodia k klasickým vedľajším jedlám.

Video: Ako nakladať lososa lososa doma.

Video: Rezanie a solenie lososa. Môže to byť lososový losos, losos, ružový losos, sockeye, losos.