Solené uhorky v nádobách v sudoch bez sterilizácie

V minulosti boli chrumkavé uhorky k dispozícii len tým šťastným s vlastnými pivnicami. Koniec koncov, solené, alebo skôr nakladané uhorky, v sudoch a držali predvalky na zimu na chladnom mieste. Jeho tajomstvo solenia, ktoré bolo odovzdávané z generácie na generáciu, bolo v každej rodine. Moderné hostesky, spravidla nemajú miesto na uloženie sudu uhoriek, a domáce recepty sú stratené. Ale to nie je dôvod, prečo by ste sa mali vzdať tradičnej chrumkavej pochúťky.

Zloženie: voda, čerešňové listy, listy chrenu, listy čiernych ríbezlí, uhorky ; ], soľ, kôpor, cesnak Čas do záložky: Leto, jeseň

V súčasnosti konzervované uhorky v plechovkách nezachovávajú horšie ako sudy. Pomocou môjho osvedčeného receptu krok za krokom môžete urobiť skutočné dediny nakladané uhorky "ako sud" len v sklenených nádobách.

Súbor zložiek je jednoduchý. Stačí len pripraviť:

  • čerstvé uhorky;
  • kôpor;
  • listy chrenu;
  • listy čiernych ríbezlí;
  • čerešňové listy;
  • cesnak;
  • soľ;
  • voda;
  • sklenená nádoba.

Doba aktívneho varenia je 20 minút a závisí od objemu konzervovania.

Ako nakladať uhorky v nádobách ako v sudoch bez sterilizácie

Namočené uhorky namočené v studenej vode 1,5-2 hodiny.

V čistom trojlitrovom poháriku na dne dáme list chrenu, 2-3 listy čierneho ríbezla, jeden kusčerešne, kôporový dáždnik. Top opatrne dať uhorky, približne do stredu nádoby. Potom opäť pridajte korenie v rovnakom množstve, plus 2-3 strúčiky cesnaku. Nádobu dopĺňame uhorkami na krk. Na vrchole by ste mali dať pár klinčekov cesnaku, chrenu listy, čerešne a dáždnik kôprom. Naplňte sochoru studenou vodou a nalejte 3 polievkové lyžice soli na vrch. Soľ v lyžičke, číselník bez snímky, ako na fotografii.

Podiel soli: 1 polievková lyžica na každý liter plechovky.

Polotovar je potrebné zakryť vrchnákom alebo gázou, aby sa zabránilo prachu, a nechajte ho 3 dni pri izbovej teplote.

V tomto okamihu sa na povrchu soľanky objaví pena, ktorá sa lepšie čistí čistou lyžičkou niekoľkokrát denne.

Ak tretí deň prebehne proces kvasenia, povrch soľanky bude čistý. Niekedy, najmä v chladných miestnostiach, musíte čakať ďalší deň.

Po kysnutí uhoriek by sa mala soľanka prevariť na dlhodobé skladovanie. K tomu nalejte tekutinu z nádoby do panvice a varte. Vriacej náleve nalejte späť do nádoby a okamžite korok. Otočte na vychladnutie.

Potom sú nakladané uhorky v bankách v štýle krajiny pripravené na uskladnenie. Takýto blok je možné uskladniť na zimu pri izbovej teplote a otvorenú nádobu v chladničke.

Tento recept možno dokončiť, ale chcem vám povedať niekoľko jemností, ktoré hostiteľka potrebuje na dosiahnutie vynikajúceho výsledku. Skúsení hostesky môžu chýbaťTáto časť, as tými, ktorí majú záujem, sa rád podelím o svoje skúsenosti.

  • Nakladané uhorky musia byť odrody vhodné na morenie. Šalátové odrody nie sú vhodné. Ak ste si kúpili uhorky, je lepšie urobiť testovaciu dávku. Nevhodné uhorky po solení sa stanú ochabnutými.
  • Soľ je lepšie brať veľké a nie jodizované.
  • Pre pikantnejšie uhorky, môžete zvýšiť množstvo cesnaku.
  • Trojlitrová nádoba trvá približne 1,5 kg stredne veľkých uhoriek.
  • Pikantné korenie a listy sa môžu používať aj suché. Povinnými zložkami korenia sú dáždniky z kôprom a ríbezľových lístkov. Bez nich to nebude absolútne chutné a zvyšné prísady (cesnak, chrenové listy a čerešne) dodajú blanku jedinečnú chuť, bohatú chuť a svetlo vtipu, ktoré sú vlastné barelovým uhorkám, ktoré boli predtým pripravené v sudoch.
  • Solanka v nádobe bude priehľadná, ale pri zatrasení sa zakalí. Toto je normálny jav, čoskoro sa turbidita opäť usadí.

Nakladané uhorky v nádobách sú súčasťou mnohých šalátov, ktoré sa používajú na prípravu polievok a príloh. Sú to nádherné samoobslužné a stolové dekorácie.