Solené uhorky s chrenom a estragónom

Morenie za studena je jednou z najstarších, najľahších a najbežnejších metód prípravy uhoriek do budúcnosti. Spôsob solenia zeleniny je založený na mliečnej fermentácii cukrov produktu. Kyselina mliečna, ktorá sa v nich akumuluje, dáva zelenine zvláštnu chuť a pôsobí tiež ako antiseptikum a zároveň potláča škodlivé organizmy, zabraňuje poškodeniu výrobku.

Zloženie: voda, bobkový list, čerešňové listy, listy ríbezlí, uhorky soľ, estragón, kôpor, chren, hrášok čierneho korenia, cesnak.Záložka Čas: Leto

Pri morení uhoriek doma sa vyžaduje pridávanie korenia a korenia (chren, kôpor, cesnak, chilli papričky, estragón, čerešňové listy a ríbezle a iné koreniny). Korenie zvýši chuť a obohatí slané uhorky vitamínom C. Aby ste nepokazili uhorky, mali by ste ich soľiť podľa všetkých nižšie uvedených pravidiel a skladovať ich pri teplote od -1 ° C do + 1 ° C.

Požadované komponenty na 3 l môžu:

  • čerstvé uhorky - 1,5 - 2 kg;
  • soľ - 100 g (sklo);
  • voda - 1 - 1,5 l;
  • chren - 1 koreň;
  • cesnak - 6 zubov;
  • kôpor (konáre, semená) - 20 gramov (2 vetvy);
  • estragon (tarragon) - 2 vetvy;
  • horké korenie - 1 pod;
  • bobkový list - 2 ks;
  • listy čerešne a ríbezlí.

Ako nakladať uhorky na zimu s chrómom a estragónom

\ t

Staršie (ale nie príliš zrelé) uhorky sa namáčajú, premyjú pod tečúcou vodou anechajte ich vyschnúť.

V tomto období sa zaoberáme korením a koreňmi. Koreň chrenu a cesnak čistíme z vrchnej krycej vrstvy. Pepper horké umyť a dať ho do sucha.

Pripravte vetvičky lístkov kôprom, estragónu a ríbezlí a čerešní.

V dobre premytom 3-litrovom poháriku v spodnej časti položte niektoré koreniny, korene a cesnak, potom uhorky (môžete postaviť). Posledná vrstva opäť korenie, cesnak a korene. Naplňte uhorky studenou pitnou vodou.

Nalejte pohár stolovej soli do pohára a prikryte ho plastovým vekom alebo plechom, ale neotáčajte ho.

Potom umiestnite budúce uhorky na teplé miesto, môžete si vziať slnko (20ºС) na rýchly rozvoj baktérií kyseliny mliečnej a inkubovať 2-3 dni.

Potom sme zvinúť brehy uhoriek a previesť ich na ľadovec (pivnica, pivnica) pre fermentáciu, a za 1-1,5 mesiaca, uhorky sú pripravené.

Tip: pre solené uhorky, ktoré majú byť dobre konzervované, musia byť úplne zakryté soľankou, ak máte počas procesu kvasenia vyliaty soľný roztok, potom ho varte a znovu naplňte.