Solené uhorky s cesnakom a kôprom - studený spôsob solenia uhoriek na zimu v bankách.

Nakladané uhorky s cesnakom a kôprom, pripravené v studenom stave podľa tohto receptu na zimu, majú zvláštnu a jedinečnú chuť. Tento recept na solenie nevyžaduje použitie octu, ktorý je dôležitý pre ľudí trpiacich chorobami tráviaceho systému.

Zložky: koreň chrenu, uhorky, horké korenie, soľ, kôpor, \ t cesnak, estragón

Ako okoreniť na zimu studenou cestou. Dávame krok za krokom.

Pre 53 kg čerstvých malých uhoriek budete potrebovať:

2 kg zelených kôpor, 350 g koreňa chrenu, 300 g cesnaku, 300 g vetvičiek estragónu, soľ 3 kg, 75 g čerstvého čili papričkového.

Vložte malé čerstvé uhorky do fliaš a dajte ich do vrstiev nasekaného kôpru a estragónu, mletého pomocou mlynčeka na mäso z cesnaku, čerstvého horkého korenia a koreňa chrenu.

Rozpustite soľ vo vode, čím sa získa 7% alebo 8% soľanka.

So získanou soľankou nalejte uhorky, ochutené korením.

Fľaše zakryte viečkami, vopred ich uvarte a nechajte ich bez toho, aby ste ich zvinovali.

Po uplynutí 10 dní je potrebné doplnit '7% alebo 8% roztok chloridu sodného pripravených vo fľašiach, potom ich zvinúť s viečkami a ihneď poslať fľaše s uhorkami do pivnice alebo do pivnice.

Nakladané uhorky s cesnakom a kôprom, varené týmto chladným spôsobom, sú v zime veľmi chutné. Uhorky sa používajú ako hotové občerstvenie, a môžu byť použité prevarenie rôznych jedál, najmä na šaláty, sendviče a uhorky.Bude lepšie, ak sa takéto prípravky uhoriek uchovávajú v zime pred zimou (pivnica, pivnica).Zachová sa tak jedinečná chuť veľmi chutných uhoriek.