Solené uhorky bez octu, ale s jablkami - neobvyklý recept na solené uhorky.

Snažte sa variť nezvyčajný recept na solené uhorky bez octu. Jablká pridajú do zberu sladkú a kyslú chuť. Táto metóda nakladania uhoriek je užitočná pre tých, ktorí sú kontraindikovaní pri používaní potravín ochutených octom.

Zloženie: petržlen, čerešňové listy, listy čiernych ríbezlí, uhorky, soľ ], kôpor, čierne korenie, cesnak, jablká

Varenie solené uhorky s jablkami.

Opatrne umyte 1 kg uhoriek a 2 zelené jablká. Pri každej uhorke sme odrezali obidva špičky a jablká rozrezali na 4 kusy, pričom jadro ostalo.

Rozoberte do oddelených plátkov a odlúpnite 1 strúčik cesnaku.

Do každej nádoby vhodnej na morenie pridáme uhorky, jablká, strúčiky cesnaku, pridáme čierne korenie, vetvičky kôpru a petržlen, niekoľko čerešňových listov a trochu viac listov čiernych ríbezlí.

Rozpustí sa v 1 litri vody 2 polievkové lyžice. lyžice soli a priviesť roztok soli do varu. Pripravené uhorky nalejeme okamžite s touto uhorkou a v 5-6 hodinách budú uhorky pripravené.

Ľahko solené uhorky sa odporúčajú udržiavať v chlade. Je lepšie ich rýchlo implementovať, aby nedošlo k zhoršeniu chuti z dlhodobého skladovania. Môžu „perekisnut“ a zo solených sa môžu stať fermentovanými.

Takto pripravené uhorky sa používajú ako slané občerstvenie. Používajú sa aj ako prísady na výrobu šalátov,sendviče a prvé kurzy.