Solené šampiňóny - rýchle občerstvenie

Šampiňóny sú jedným z mála húb, ktoré možno konzumovať v akejkoľvek forme, dokonca surové. Hoci je lepšie experimentovať s exotickou kuchyňou a už roky používať osvedčené recepty. Ľahko solené huby sú navyše vhodné na šaláty a ako nezávislé občerstvenie.

Zloženie: čerstvé zelené, soľ, šampiňóny Čas na záložku: Celý rok

Existujú triky pri varení slane osolených húb. Ak ich použijete, dostanete viac chutných húb ako v obchode.

Pred varením sme zvyknutí na dôkladné umývanie všetkého ovocia a zeleniny, ale je to správne, ale šampiňóny nemajú radi umývanie. Ak chcete zachovať túto jemnú hubovú chuť, stačí utrieť čiapky mokrým uterákom a pomocou ostrého noža aktualizovať rez nohy. Nie je nutné čistiť „sukňu“. Neobsahuje horkú, ako v iných hubách, a nie je to naozaj prekážkou, ak je to samozrejme mladé huby. A staré šampiňóny nie sú vhodné na rýchle morenie, lepšie pripravte šalát na zimu, alebo hubový prášok.

V prípade solenia, tým menšie sú huby, tým lepšie. Umiestnite huby do nádoby a pridajte čerstvý kôpor. Bobkový list a korenie, dal bezvýznamné, ako v tomto recepte používa studená uhorka, a tieto korenia potrebujú variť vodu otvoriť.

Zrieďte soľ v studenej vode podľa tohto pomeru: na liter. voda - 3 polievkové lyžice. l. soľ.

Nalejte studený nálevpohár húb a zatvorte ho plastovým uzáverom. Nechajte huby solené - prvé 2-3 hodiny pri izbovej teplote, a potom, dajte nádobu do chladničky. Po 4 hodinách sú huby pripravené k jedlu.

Nenechávajte huby v slanom náleve viac ako dva dni, inak budú solené. Ak ich potrebujete skladovať dlhšie, nalejte soľanku a naplňte huby rastlinným olejom a octom.

Ako vyrobiť rýchle, mierne solené huby - pozri video: