Solené sadlo v slanom náleve s cesnakom - originálny recept na solenie chutného sádla v slanom náleve.

Zakúpili ste na trhu chutný kúsok čerstvej slaniny s mäsom alebo bez neho? Aký kúsok ste si vybrali, je záležitosť vkusu. Pokúste sa ho naložiť s týmto jednoduchým domácim receptom v slanom náleve s korením.

Zloženie: bulharské korenie, voda, bobkový list, paprika, sadlo, soľ, kumín, cesnak

Všetko, čo potrebujete na solenie:

  • sadlo - svojvoľné množstvo;
  • korenie (rasca, zmes rôznych papriiek, papriky atď.) - podľa vlastného uváženia;
  • Cesnak - svojvoľné množstvo.

Ako nakladať tuk v slanom náleve:

Na začiatok potrebujeme čistiť tučný tuk ostrým nožom.

Potom by mal byť čerstvý lievik narezaný na kúsky približne 15 x 5 cm.

Ďalej, pomocou noža, vytvárame diery v tuku po celom povrchu kusu av každej diere potrebujeme vložiť jeden nakrájaný strúčik cesnaku (bez tepu).

Potom sa tyčinky sádla veľkoryso pretrepú zmesou rôznych korenín a umiestnime ich veľmi tesne do veľkej nádoby.

Teraz pripravme soľanku na solenie. Aby to vyžadovalo:

  • voda -1 liter;
  • soľ - 1 polievková lyžica. chaty;
  • bobkový list - 2-3 ks.
  • korenie - podľa chuti.

Na varenie uvarte správne množstvo vody a pridajte soľ, bobkový list a koreniny. Potom znovu vložte obsah nádoby do varu, vypnite teplo a krytveko. Teraz musíme ochladiť hotovú soľanku na 30 - 40 ° C.

Ďalej je potrebné soľanku jemne ochladiť (tak, aby sa nevymyli koreniny), vylejte nádobu sádlom, aby bol tuk pokrytý 2-3 cm soľanky.

Dáme teplú soľanku úplne vychladnúť pri izbovej teplote, a potom, pre prosalivaniya, musíte odstrániť nádobu s naším polotovarom v chladničke alebo studenom suteréne (v žiadnom prípade vo výparníku!).

Solený solný roztok bude pripravený asi za týždeň. Hotové kúsky slaniny by sa mali odstrániť zo soľanky, vysušiť vložkou, zabaliť každý kus do voskového papiera a vložiť tuk do mrazničky na ďalšie skladovanie.

Pred umiestnením tuku do mrazničky to nebude zbytočné trieť ho znova rôznymi koreninami.

Je čas vyskúšať si domáce úlohy. Odstráňte mrazené plátok domácej slanej slaniny z výparníka, najprv tenko plátok, a potom, dať to trochu razmiznut, slúži k stolu s kôrou čerstvého chleba alebo horúce zemiaky.

Jasnejšie, pokiaľ ide o tuk na varenie v slanom náleve s cesnakom a korením, si môžete prezrieť vo videu od Alexandra Perikova. Všetko - bon appetit!