Solené paradajky vo vlastnej šťave na zimu - domáci recept na lahodné slané paradajky.

Tento pomerne jednoduchý recept je užitočný pre tých, ktorí majú veľa zrelých paradajok, sud na morenie a pivnicu, kde to všetko možno zachrániť. Solené paradajky vo vlastnej šťave v príprave nevyžadujú dodatočné úsilie, drahé zložky, dlhé varenie a sterilizáciu.

Zloženie: horčica, listy ríbezlí, paradajky, soľ

Ako variť paradajky vo vlastnej šťave na zimu v sude.

Všetko, čo je potrebné, je 10 kg paradajok a 0,5 kg soli, ríbezľové listy, suchá horčica a koreniny podľa chuti.

Časť ovocia premieňame na homogénnu hmotu, inú dáme do suda.

Jeho dno je pokryté listom ríbezlí, zhora - radom paradajok, ktoré posypeme soľou a horčicou.

Ďalší rad listov, paradajok, soľ, horčica.

Skladaný 2-3 riadky - rozliaty paradajkový pretlak.

Zmes korenia je rozdelená na 3 časti. Jeden - v dolnej časti, druhý v strede, tretí - na samom vrchole.

Po naplnení valca hore, ako je uvedené vyššie, ho zatvorte vekom s otvorom. Cez to pridáme paradajka.

O týždeň neskôr, keď sa všetko potuluje, zatvorte dieru a pošlite sud do chladničky.

Nie celkom obvyklé domáce paradajky vo vlastnej šťave na zimu. Malo by sa skladovať v suteréne, vo valci chladničky je nepravdepodobné, že sa zmestí. Ale nádherné slané paradajky pôjdu ako na boršč, tak na zemiaky, a na hromadu na dovolenku.