Solené paradajky v cukre na zimu - neobvyklý recept, ako soľ paradajok s cukrom v pohári alebo sud.

Solené paradajky v cukre na zimu sa najlepšie skladajú na konci sezóny, keď sú ešte zrelé červené paradajky, a tie, ktoré sú stále zelené, dozrievajú. V tradičnom solení sa zvyčajne používa len soľ, ale náš domáci recept nie je celkom obyčajný. V našej pôvodnej receptúre na prípravu paradajok sa používa hlavne cukor. Paradajky v cukre sú tvrdé, chutné a nezvyčajné chuti nielen že ich nepokazia, ale poskytujú aj ďalšiu chuť a šarm.

Zložky: klinček, škorica, listy ríbezlí, paradajky, cukor, 12) soľ, paradajkové pyré, hrášok z čierneho korenia

A tak pre náš nezvyčajný recept bude potrebný kus paradajok:

- Paradajky 10 kg;

- paradajkové pyré - 4 kg;

- Cukor - 3 kg;

- Listy ríbezlí - 200 g;

- Škorica (môžete pridať aj klinček, ak chcete) - 5 g;

- hrášok čierny - 10 g;

- Soli - 3 polievkové lyžice.

Ako nakladať paradajky s cukrom.

Dno suda, nádoby alebo inej vhodnej nádoby na solenie by sa malo položiť s lístkami ríbezlí a posypať korením: sladká paprika, škorica a klinčeky.

Podľa mín a triedené podľa veľkosti nie úplne dozreté, zelené alebo hnedé paradajky.

Na dne suda, roztrúseného korením, položíme prvú vrstvu paradajok, ktorú naplníme cukrom.

Takže musíte dať paradajky do nádoby, vylejte každú vrstvucukor piesok.

Nádobu plníme na konzervovanie tak, aby vrch zostal 20 cm voľný.

Potom zvaríme dobre vyzreté červené paradajky v mlynčeku na mäso s obilím.

K získanému paradajkovému pyré musíte pridať zvyšný cukor, soľ a naliať prípravok s paradajkami.

Taký lahodný a neobvyklý domáci recept na solenie zelených paradajok s cukrom naliatym z paradajkovej šťavy. V zimnom období vám takáto domáca príprava doplní vaše hlavné jedlá a z paradajkovej omáčky, v ktorej sa solia paradajky, si môžete pripraviť prvé omáčky na mäso, pizzu alebo koreniny.