Solené melón v banke - recept na solenie melónov na zimu doma.

Solený melón je vynikajúcou prípravou na zimu, ktorá vás a vašich hostí poteší. Chcem sa podeliť o svoj starý recept na morenie. Moja babička mi o tom povedala. Tento recept sme ho napĺňali už mnoho rokov - je to veľmi jednoduché a chutné.

Zloženie: melóny, soľ, ocot

Ako soľ melónov na zimu doma?

Prípravu začneme premytím vodových melónov a ich rozrezaním na okrúhle kúsky s hrúbkou 2-3 cm

.

Potom nakrájame na kúsky tak, aby bolo vhodné dať do pohárov a naliať vriacu vodu. Banky sa musia najprv umyť a sterilizovať.

Dajte kúsky melónu do pohára a zalejeme vriacou vodou.

Namočte 10 minút, vylejte vodu a operáciu zopakujte.

Po 10 minútach. Znova spojíme vodu a naplníme, už vriacu soľanku.

Banky hermeticky korokované a chladené.

Potom skladujte na chladnom mieste.

Takéto vodné melóny sa skladujú dlhú dobu. Nestrácajú chuť, aj keď získajú novú chuť.

Príprava soľanky: 30 g soli na liter. voda. Varte 10 minút. a pretiahnite cez tenké plátno. Teraz opäť varte, na konci pridajte 15 ml. 9% octu.

Ako vidíte, solenie melónu na zimu doma je veľmi jednoduché. A čo je najdôležitejšie, potešenie z konzumácie takýchto melónov bude neuveriteľné.