Solené hrušky s drieňom a pelargóniou - originálne konzervovanie hrušiek na zimu v bulharskom recepte.

Slané hrušky sú pre väčšinu z nás nezvyčajným zimným receptom. Z hrušiek sme zvyknutí vyrábať chutné kompóty, džemy a džemy ... Ale pre Bulharov je to tiež ideálne ovocie na výrobu originálneho občerstvenia. Tieto konzervované hrušky zdobia akékoľvek slávnostné a bežné rodinné menu.

Zloženie: hrušky, koruna, kyselina citrónová, listy pelargónie, soľ

Ako uchovávať hrušky na zimu v bulharčine.

Vezmite malé tvrdé hrušky akéhokoľvek druhu, môžete dokonca divoké, dôkladne opláchnite, odstráňte stonky a kompaktne vložte do trojlitrových pohárov.

Foto: Drevina.

Preneste ovocie s čistými listami pelargónie a pridajte korkové bobule.

Pridajte soľ, kyselinu citrónovú.

Varte vodu a ochladte, nalejte do pohárov.

Hermeticky uzavrie kryty.

Každý deň otočte poháre hore nohami alebo zdola nahor. Celkovo budú stáť 20 dní. A potom je vaše originálne občerstvenie pripravené.

Pre 3-litrové plechovky je potrebné vziať 2 kg hrušiek, 100 gramov rohoviek, 4-5 pelargóniových listov, 1 polievkovú lyžicu. soľ, štipka kyseliny citrónovej a 1,3 litra vody.

Zber hrušky na zimu - pripravený! Konzervované hrušky môžete skladovať v špajzi alebo na inom chladnom mieste podľa pôvodného receptu.