Solené baklažány s mrkvou a cesnakom - krok za krokom recept s fotografiami pikantné plnené baklažánu.

Skúste urobiť solený baklažán s mrkvou, cesnakom a malým množstvom čerstvej petržlenovej vňaťy pre môj jednoduchý recept na zimu. Ľahko sa pripraviť a lahodný baklažán predjedlo je veľmi rád mojej rodiny.

Zloženie: baklažány, mrkva, petržlen, soľ, cesnak

Ingrediencie pre domáce modré veci (pre jednu plechovku s objemom 3 litre):

  • baklažán (malá veľkosť) - 2 kg;
  • Mrkva (prednostne veľká, sladká) - 0,5 kg;
  • Cesnak - 150-200 g;
  • Petržlen - malá zväzok;

Vyplniť:

  • Voda - 1 liter;
  • Varná soľ - 2 polievkové lyžice. lóže.

Ako nakladať baklažány na zimu v bankách.

Kvôli jasnosti a jasnosti procesu obstarávania je recept krok za krokom. A tak, že majú vybrané zrelé baklažány malých rozmerov na varenie, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je umyť ich.

Potom sme odrezali stonky našej zeleniny a na niekoľkých miestach ich pripevnili vidličkou. To by malo byť urobené tak, aby pri varení vychádzala horkosť.

Takto pripravený baklažán by sa mal variť v slabo osolenej vode asi 3-5 minút. Pamätajte si, že by sa nemali variť.

Ďalej, zvyčajne som dal varené baklažány na drez pri umývadle, položil na ne dosku na krájanie a dal na ňu útlak. Dal som fľašu vody.

Pokiaľ z nich prúdi nepotrebná horká kvapalina, môžemepripravte zostávajúce komponenty našej domácej úlohy.

Mrkvu čistíme a strúhame, a to buď na veľkej mrkve alebo na kórejskú mrkvu.

Aj cesnak, šupky a potom kotlety.

Banda petržlenu by sa mala umyť a jemne nasekať.

Teraz musíte vyplniť naše modré. K tomu, v každom baklažánu robíme rez zo strany odstráneného stonky, ale bez dokončenia konca zeleniny. Do každého rezu vložte malú mrkvu, cesnak a petržlen. A potom, previnúť niť baklažánu, takže náplň nie je rozliata.

Modrá plnená zeleninou by mala byť zložená v trojlitrovej nádobe.

Potom rozpustime soľ vo vode, nalejeme baklažán v slanom náleve a prikryjeme viečkom kaprónu.

Náš blok sa zahrieva po dobu troch dní na začatie fermentácie a potom ho skladujeme v chladnej pivnici na uskladnenie.

Podávajte korenené nakladané cesnakové arómy, nakladaný baklažán s mrkvou by sa mal narezať na plátky (po odstránení nití zo zeleniny). Je dobré naliať občerstvenie modrého slnečnicového oleja a posypať cibuľovými krúžkami.