Solená mrkva: univerzálne recepty na každý deň

Mrkva je krásne skladovaná čerstvá a ak je solená, robí ju pre niečo špecifické. Povedzme, že potrebujete mrkva na dusené mäso, alebo na šalát, a nie je čas ani túžba pokaziť si špinavú mrkvu z pivnice. To je miesto, kde solené mrkvy, pripravené v niekoľkých smeroch, príde vhod pre rôzne pokrmy.

Zloženie: mrkva, soľ, korenie Čas na záložku: Leto, 12) Jeseň

Obsah

  • 1Ľahko solená mrkva, na prípravu teplých jedál
  • 2Mierne osolená mrkva v zhone

Mrkva, mierne solená, na varenie teplých jedál

\ t

Rozumie sa, že táto mrkva pôjde do vývaru, dusených jedál so zeleninou a iných teplých jedál. Pri solení nepoužíva ocot, aby nedošlo k pokazeniu chuti, ale pre konzerváciu, používame inú metódu.

Umyte mrkvu, orežte špičky a poškriabajte ich, aby ste odstránili nečistoty.

Mrkvu nakrájame na kolesá, pol kolesá alebo brčka podľa potreby.

Umyte pollitrové poháre teplou vodou a jedlou sódou. Umiestnite 2-3 strúčiky cesnaku na dno nádoby a začnite umiestňovať mrkvu. Nemusíte veci pod reťazec, neoznamujte pár centimetrov na vrchol. Môžete použiť korenie, ale to nie je vôbec potrebné, pretože táto mrkva nie je použitá ako nezávislé jedlo, ale pôsobí ako prísada a dekorácie pre iné jedlá.

Urobte nálev. Na litervoda, pridajte 50 g soli a dajte soľanku na sporák tak, aby bola dobre prevarená.Nalejte vriaci nálev do nádoby tak, aby úplne pokrývala mrkvu.Zatvorte nádobu s plastovým vekom a uložte na chladnom mieste na zimné skladovanie.

Slané mrkvy v zhone

Niekto si myslí, že taká populárna "kórejská mrkva" alebo ) nakladaná mrkva a solená mrkva sú rovnaké.Ale to je v podstate nesprávne.Na varenie solenej a nakladanej zeleniny sa nepoužíva oct a hlavnou konzervačnou látkou je soľ a vlastná šťava.Korenie môže byť použité a neexistujú žiadne obmedzenia.

Jedinou podobnosťou je, že mrkva musí byť tiež strúhaná a pripravená na prípravu takmer okamžite po príprave.

Takže, mrkva rozdrvte na hrubom strúhadle, na tom, ktorý sa používa na "kórejskú mrkvu".

Mrkvu premiešajte so soľou, mierne ju pritlačte, aby ste vytvorili šťavu.V tejto fáze môžete pridávať mleté ​​korenie alebo sušené byliny.

Preložte mrkvu do umytých nádob a dôkladne utrite tak, aby sa na povrchu objavila šťava.

Nalejte do každej nádoby niekoľko lyžičiek rastlinného oleja a zatvorte ich plastovými krytmi.V zásade sa mrkva môže ochutnať po 10 minútach, po príprave a v presne tej istej forme sa môže skladovať v chladničke alebo v chladnom suteréne najmenej 4-5 mesiacov.Čím šťavnatejšia je mrkva, tým dlhšie sa skladuje.To môže byť jeden ako nezávislýjedlo, alebo na jeho základe pripraviť vitamínové šaláty v zime.

Mrkva ide dobre s baklažánom a ako urobiť tento jednoduchý, ale veľmi chutný snack, pozri video: