Soľ solená v slanom náleve studeným a horúcim spôsobom - dva recepty na solenie tuku „mokrým“ spôsobom.

Solenie tuku „mokrou“ metódou sa môže vykonať dvoma spôsobmi: studenou a horúcou. Pri studenom solení sa zmes udržiava v soľanke pri teplote miestnosti. Ak sa používa horúce solenie tuku, potom sa bude musieť variť vo vode so soľou.

Zloženie: voda, bobkový list, šupka cibule, paprika, sadlo, \ t čierne korenie, cesnak

Obidve metódy solenia sa dajú pomerne ľahko vykonávať a hotový výrobok je veľmi chutný.

Obsah

  • 1Metóda jedna - podľa receptu „Slané sadlo v ukrajinskom náleve“.
  • 2Metóda Dva - horúce solenie bravčovej masti v slanom náleve podľa receptu „Korenené mäso v cibuľovej šupke“.

Metóda jedna - podľa receptu „Solený tuk v ukrajinskom náleve“.

Nakrájajte slaninu na stredne veľké kúsky a umiestnite ich do trojlitrovej nádoby. Kusy nakrájajte na vavrínový list (4 kusy), čierne korenie (8 hrachu), cesnak (5 klinčekov).

Nádobu neohýbajte pevne - príliš husté stohovanie povedie k zlému nasoleniu a tuk sa môže „udusiť“. Pre odkaz, majte na pamäti: s voľným usporiadaním kusov tuku v banke sa zmestí viac ako dva kilogramy.

Naplňte slaninu soľankou s teplotou miestnosti, ktorá sa varí z piatich pohárov filtrovanej vody a jedného pohára hrubej soli.

Banky s bravčovým mäsom v slanom náleve, prikryjeme vekom, ale hermeticky sa nevaľujú.

Držte obroboksedem dní na kuchynskom stole - na solenie tuku týmto spôsobom je potrebná teplota miestnosti. Po týždni môžete solený tuk usporiadať v chladničke.

Metóda dvojohrevného solenia tuku v slanom náleve podľa receptu „Korenené mäso v cibuľovej šupke“.

Nalejte vodu do nádoby (1 liter a 750 ml). Pridajte jedno pohár hrubej soli a veľkú hrsť suchej cibuľovej šupky.

Umiestnite panvicu na sporák a nechajte cibuľu upečiť päť minút - počas tejto doby sa všetka soľ rozpustí a soľanka sa zafarbí do hneda. On tiež dostane ľahkú vôňu cibule.

Vo vriacej soľanke položte kúsok slaniny a varte 10 až 20 minút - čas závisí od hustoty produktu. Čím ťažší je tuk, tým dlhšie sa varí.

Po určitom čase vypnite kachle a nechajte tuk vo vode cez noc.

Ráno odstráňte vychladený a nasolený tuk z cibuľového nálevu a osušte vložkou.

Ďalej ho rozotrite korením: nasekaný cesnak, mletú papriku, hrášok.

Varenú slaninu zabaľte do korenia na pergamen alebo plátno a vložte do mrazničky.

Výberom jednej z navrhovaných metód „mokrého“ solenia získate veľmi jemný a chutný produkt.

Studené alebo horúce solenie bravčovej masti v slanom náleve ju robí tak, že sa doslova rozpúšťa v samotných ústach. Takýto slaný tuk sa dlhodobo skladuje v chlade a zároveň nestráca svoje chuťové vlastnosti.