Smrekový sirup: ako si vyrobiť sirup z výhonkov, šišiek a ihiel

V ľudovom lekárstve existuje pomerne málo receptov na liečbu bronchopulmonálnych ochorení, ale nie veľa ľudí vie o liečivých vlastnostiach jedlého sirupu. Tento sirup je schopný očistiť a liečiť dýchacie cesty, dospelých aj detí. Sirup nie je ťažké variť doma. Potrebujete len málo vedomostí a času.

Zloženie: voda, ihlové smreky, smrekové výhonky, šišky, cukor Záložka Čas: Celý rok

Obsah

  • 1Požadované výrobky
  • 2Recepty na sirup z jedle
    • 2.1Strieľkový sirup
    • 2.2Smrek zo smreka bez varenia
    • 2.3Liečba smrekovým kužeľom
    • 2.4Kužele bez varného sirupu
    • 2.5Sirupy zo smrekovej ihly
  • 3Ako aplikovať lieky
  • 4Ako skladovať sirup

Základné výrobky

Sirup sa môže pripraviť z mladých smrekových výhonkov, zelených kužeľov, ako aj čerstvo vyskladnených ihiel.

Výhonky a šišky sa zbierajú skoro na jar. Je veľmi ľahké ich rozlíšiť. Výhonky rastú na samom konci konárov a majú mäkké svetlo zelené ihly. Dĺžka takýchto výhonkov by nemala byť väčšia ako 7 centimetrov.

Kužeľ by sa mal zberať aj na jar, keď sa ešte neotvorili. Zo starých kužeľov sa mladý rast líši v pevne stlačených zelených chaffui.

Ak sa zmešká čas a zbiera samladé výhonky a šišky v čase zlyhali, sirup si môžete pripraviť z ihiel. Odoberá sa z čerstvo nazbieraných konárov alebo priamo zo stromu. V tomto prípade pokračujte s prípravou sirupu čo najskôr.

Je potrebné zbierať zdrojový materiál na miestach vzdialených od diaľnic a ciest. Táto podmienka musí byť prísne dodržaná, pretože suroviny nie sú pred spracovaním umyté.

Recepty na varenie smrekového sirupu

\ t

Strieľkový sirup

kilogram smrekových výhonkov sa naleje 3 litrami čistej studenej vody. Na oheň sa vloží nádoba s jedlom a varí sa štvrtinu hodiny. Potom sa obsah nechá vylúhovať dve hodiny. Potom sa výhonky odfiltrujú, nechajú sa stáť 30 minút a potom sa odoberú a opäť sa preliajú gázou. V prečistenej infúzii pridajte 1,5 kg cukru a odošlite ho do ohňa. Lieky na smrek varte 40 minút. Počas tejto doby sirup výrazne zahustí.

Smrekový sirup z výhonkov bez varenia

Mladé výhonky sa vložia do trojlitrovej nádoby vo vrstvách, z ktorých sa do každého naleje cukor. Výrobky musia byť pevne utláčané. Naplňte nádobu výhonkami asi 2/3. Najvyššia vrstva je cukor. Je naplnený malým sklíčkom. Nádoba je pokrytá vekom a vyčistená v chladničke. Po 6-7 dňoch budú výhonky produkovať šťavu, ktorá čiastočne rozpustí kryštály cukru. Cez sito s gázou sa sirup vypustí a nechá sa určitý čas stáť pri teplote miestnosti, kým sa zrná nerozpustia. Potom je hotový liek naskrutkovaný a odoslanýskladovanie v chladničke.

Lekársky liek

Kužele sa odvážia a naplnia studenou vodou v pomere 1: 3. Miska je zakrytá vekom a ponechaná 3 hodiny. Potom dajte nádobu na oheň a surovinu varte na miernom ohni 20 minút. Broth sa nalial cez rošt a nechal ho stáť pol hodiny. Potom sa opakuje postup filtrácie, pričom sa ako bariéra použijú 3 vrstvy gázy.

Množstvo bujónu sa meria v litrovej nádobe. Za každý plný liter voňavých tekutín odoberte 600 gramov cukru. Sirup sa pripraví do 45 minút, pričom sa použije priemerný režim kúrenia.

Kanál INDIA AYURVEDA vám povie o príprave sirupu zo zelených smrekových kužeľov

Borovicový sirup bez varenia

Zozbierané kužele sú narezané na 2 časti a pevne uložené v hlbokých vrstvách misy. Kužele sa striedajú s cukrom. Vrchná vrstva je cukor. Z vyššie uvedených produktov pokrývajú ploché dosky a vytvoriť útlak. V tejto forme sa šišky posielajú do hlavného oddelenia chladničky. Dôležitá podmienka: výrobky nie je možné miešať. Do týždňa budú hrbole takmer úplne pokryté sladkým sirupom. Opatrne sa odvádza cez jemné sito do fľaše a posiela sa do chladu.

Sirupy zo smrekovej ihly

Ihly, 1 kilogram, nasiaknuté v troch vodách, meniace každú hodinu. Po tom, ihly sa nalejú 2 litre sladkej vody a zapáliť. Varte ihly pol hodiny. Potom, čo táto pôda prešla cez 3 vrstvy gázy. Vyčistený produkt sa naleje do 1,5 kg cukru a odošle do ohňa. variťSmrekový sirup 15 minút a potom znovu prefiltrujte. Ak chcete získať transparentnejší sirup, môžete preskočiť nie cez gázu, ale cez flanel trim. Po vyčistení sa liek varí 5 minút a naleje sa do sterilných nádob.

Ako používať liek

Smrekový sirup sa používa 3 krát denne 15-20 minút pred jedlom. Dospelí môžu drogu používať s dezertovými lyžičkami a deti staršie ako tri roky s čajovými lyžičkami.

Ako skladovať sirup

Možnosti prípravy sirupu bez varenia neznamenajú dlhé skladovanie sochoru. Tento liek sa naleje do čistých fliaš a uchováva sa v chladničke nie dlhšie ako jeden mesiac. Recepty zahŕňajúce prípravu sirupu s použitím tepelného spracovania sú všestrannejšie. Tento sirup môže byť korokovaný v sterilnej nádobe a skladovaný v chlade až jeden rok.