Slivkový sirup: 5 základných spôsobov varenia - ako si vyrobiť slivkový sirup doma

Slivkové kríky a stromy zvyčajne produkujú veľmi dobré plodiny. Záhradníci sa vyrovnať s množstvom plodov, zber je na zimu. Okrem obvyklých kompótov, džemov a džemov sa pripravujú slivky veľmi chutným sirupom. Na kulinárske účely sa používa ako omáčka na palacinky a pečivo, ako aj ako plnivo na osviežujúce koktaily. V tomto článku sa budeme zaoberať všetkými spôsobmi, ako urobiť tento dezert doma.

Zloženie: voda, klinček, kyselina citrónová, cukor, slivky (12 ) Čas záložky: Jeseň

Obsah

  • 1Metóda 1: bez kúrenia
  • 2Metóda 2: s kyselinou citrónovou
  • \ t
  • 3Metóda 3: s pridaním vody
  • \ t
  • 4Metóda 4: v parnom variči
  • 5Metóda 5: s klinčekom
  • 6Ako uchovávať slivkový sirup

Metóda 1: bez kúrenia

Zrelé plody sa narezú na polovicu a odstránia sa kosti. Každý lobule je stále narezaný na polovicu. Dajte slivky v jednej vrstve do smaltovanej misky a zakryte ich silnou vrstvou cukru. Vrstvy sa striedajú, až kým nedôjde jedlo. Pomer kostí bez cukru a cukru je 1: 1.

Ošúpané slivky sú zakryté vekom a jeden deň sú uložené v chladničke. Niekoľkokrát počas tejto doby, kusy sú zmiešané na cukor rýchlo predáva.

Po úplnom rozpustení kryštálov sa hmota prefiltruje cez jemné sito alebo látku. Koláč sa používa na varenie kissel alebo akopolievky na pečenie.

Metóda 2: S kyselinou citrónovou

Umyte slivky a potom ich hnette rukami alebo drevenou buničinou a snažte sa, aby sa kosti nerozdrvili. Ak ovocie nie je moc, potom je lepšie odstrániť kosti okamžite. Zjemnené ovocie je pokryté cukrom. Na 1 kilogram hlavného produktu vezmite 600 gramov cukru. Miska s jedlom čistým v chlade 1 - 2 dni. Potom sa slivky filtrujú a do výsledného sirupu sa pridá 5 až 7 gramov kyseliny citrónovej.

Metóda 3: s pridaním vody

\ t

Slivky, 1 kilogram, bez kôstok. Buničina prechádza cez mlynček na mäso. Do slivkovej kaše sa pridá 100 ml vody a potom sa nechá prejsť cez lis, pričom sa šťava stláča. Ak chcete získať transparentnejší sirup, šťava sa usadí na pár hodín. Potom sa horná priehľadná vrstva naleje do samostatnej nádoby. Množstvo bázy pre sirup sa meria pomocou litrovej nádoby. Je potrebné presne určiť množstvo cukru. Za každý liter šťavy si vezmite 1,5 libry cukru. Produkty sú zmiešané, a aby sa kryštály rýchlejšie rozptýlili, ohrievajú sa v ohni, nie vriacom.

Metóda 4: v parnom kanále

Do nádoby nádoby na džús sa naleje 2,5 litra vody a čaká na var. Umyté slivky, 2 kg, sa naložia do variča. Najlepšie je dať ovocie bez semien. Do ovocia pridajte 180 gramov cukru. Hneď ako kotol začne pracovať, požiar sa zníži na minimum. Doba varenia od 30 do 60 minút. Vo šťave získanej použitím parySokovarki, pridajte 2 kilogramy cukru, rozpustite ho a potom sa celá hmota nechá prejsť cez jednu vrstvu flanelového tkaniva alebo štyroch gáz.

Ďalšia metóda prípravy videozáznamu povedie video z rodiny Kramarenka. Táto šťava je celkom vhodná na prípravu sirupu

Metóda 5: S klinčekmi

600 gramov zrelých sliviek sa umyje, narezie na dve časti a kamene sa odstránia. Pulp zalejeme 300 ml čistej vody, pridáme 150 gramov cukru, 2 púčiky klinčekov a nastavíme na varenie na strednom ohni. Veľa varu po dobu 10 minút. Potom sa ovocie vyhodí späť na kovové sito a treje sa drevenou paličkou.

Ďalších 150 gramov granulovaného cukru sa umiestni do sirupu a zahrieva sa naposledy na ohni po dobu 5-7 minút až do zhustnutia.

Ako uchovávať slivkový sirup

Najlepší spôsob skladovania je balenie teplého kusu do čistých sterilných nádob. Sirup v tejto forme je možné skladovať až šesť mesiacov. Ak, podľa receptu, slivkový sirup bol uvarený pred rotáciou na ohni, potom trvanlivosť takéhoto dezertu dosiahne rok. Najlepšie je použiť malé nádoby alebo fľaše na balenie. Sirup, uzavretý v malej objemovej nádrži, je oveľa pohodlnejší na použitie.

Ďalším pozoruhodným spôsobom skladovania je zmrazenie. Kocky slivkového sirupu určite zaujmú milovníkov nealkoholických nápojov. Mrazený sirup môže byť pridaný do rôznych obilnín alebo horúceho čaju, aby sa ochladil a ochutil.