Slivkový džem, recept "Jam zo slivky bez kameňov, s orechmi"

Pitted jam z jamy, miloval veľa. Slivkový džem varený podľa tohto receptu sa môže variť z akýchkoľvek odrôd sliviek, ale je obzvlášť chutný z maďarskej odrody. Pripomeňme, že slivky sú vyrobené zo sliviek tejto odrody.

Zloženie: vlašský orech, cukor, slivky, sóda Čas do zálohy: Leto, jeseň

Takže, aby sme vytvorili slivkový džem, potrebujeme:

Slivky - 5 kg;

Cukor - 3 kg;

Soda (na namáčanie sliviek) - 1 polievková lyžica na liter vody

Ako urobiť džem zo sliviek.

Moje slivky sú rozdelené na polovice (laloky).

Aby sa zachovali kúsky sliviek neporušené, aby zostali neporušené, odporúčame ich namočiť do roztoku sódy po dobu 4-5 hodín.

Po uplynutí stanoveného času odstráňte slivky v cedníku, umyte ich pod tečúcou čistou vodou a nechajte ich odtekať.

Zložte slivku v hrnci na varenie džemu.

Nalejte 100 gr. voda a nastavte na pomalý oheň.

Po 15-20 minútach pridajte špecifikovaný cukor, jemne premiešajte, nechajte ho prevariť a varte ďalších 20 minút pri nízkom teple.

Keď sa objaví biela pena, vyberte ju.

Odstráňte slivkový džem z tepla a nechajte ho stáť až do nasledujúceho dňa.

Po 15-24 hodinách znova položte džem zo slivky na pomalý oheň, varte 20 minút po varení a znova vyberte z ohňa, aby ste ho nechali na ďalších 15-24 hodín.

Znovu vložte džem do ohňa a varte 20 minútpo varu.

Na samom konci varenia (5 minút pred koncom) môžete pridať sáčok vanilkového cukru, ale nemôžete ho pridať.

Pripravený, veľmi chutný džem zo slivky bez kameňa, nalejte do vriacej vody pripravené nádoby.

Zatvorte plastovými uzávermi alebo otočením.

Jednoduchá a chutná slivková marmeláda je pripravená!

Slivkový džem získa nové bankovky a mierne odlišnú chuť, ak si uvaríte džem trochu inak.

Pri odstraňovaní slivkového kameňa ho nebrúste až na koniec. A odstránením kameňa, namiesto toho sme dali do slivky kus pred-olúpaný orech.

Následne uvarte džem podľa vyššie opísanej technológie.

Výsledkom je chutná slivková marmeláda bez kameňa, s orechom a originálnou chuťou! Príjemný čajový večierok !!!