Slivka v želé na zimu - starý sochor sliviek podľa receptu našich babičiek.

Varenie tohto starodávneho receptu urobí nezvyčajné, ale veľmi chutné želé slivky. Spôsob varenia je jednoduchý - takže sa nebudete musieť dlho starať o sporák. A recept je spoľahlivý, starý - tak naše babičky pripravili prípravy na zimu.

Zložky: cukor, slivky

Foto: slivky.

Hrubé želé sa získavajú zo sliviek jesenných odrôd: maďarského, mirabelského a renglodského. Sú menej šťavnaté ako letné odrody a obsahujú veľa cukru. Sú tiež bohaté na pektíny. A toto je želatína rastlinného pôvodu.

Teraz, ako urobiť želé? Skôr, slivka v želé.

Najprv pripravte slivky: moje, odstráňte kosti, rozdelte na polovice.

Potom položte jednu vrstvu na kuchynský hárok, vylejte ju cukrom a vložte do rúry, teplota nie je nižšia ako 250 ° C.

Uchovávajte v peci, kým sa cukor neroztopí a slivky sa varia tak, ako boli.

Túto zmes prenášame na čistenie plechoviek a navíjanie kovových viečok. Otočte ich.

Podľa receptu bude na 1 kg sliviek potrebných 300 g cukru.

Jelly Plum na zimu

Horúca slivka v želé bude tekutá, a keď sa ochladí, zhustne a dopadne skutočná hustá želé. Takýto starodávny zber sliviek na zimu je dobrý, pretože sa môže skladovať niekoľko rokov v skrini obyčajného bytu.